“Werken op De Benring is heel bijzonder” “Werken op De Benring is heel bijzonder”

“Werken op De Benring is heel bijzonder”

In de 28 jaar dat Gerda Winterman, verzorgende IG op De Benring, in de zorg werkt heeft ze alle facetten al gezien: werken in de wijk, in de nacht en op verschillende woonzorglocaties. 

“Werken op De Benring is heel bijzonder”, begint Gerda haar verhaal. “Doordat Voorst een klein dorp is waar iedereen elkaar kent, kennen bewoners elkaar soms ook van vroeger. Natuurlijk heeft iedere bewoner zo zijn of haar eigen verhaal, het ‘ons kent ons-gevoel’ zorgt ervoor dat de sfeer heel erg gemoedelijk is. Daarbij komt ook nog eens, dat De Benring eigenlijk een soort open gebouw is. Naast de bewoners, wonen er ook Voorstenaren van 20 tot ruim boven de 50 jaar zonder zorgbehoefte. Een aantal mensen deze groep organiseert, op eigen initiatief, soms ook activiteiten voor onze bewoners. Zo wordt er wel eens gekookt of een gezellig samenzijn georganiseerd met koffie en iets lekkers. Deze mengeling draagt bij aan de huiselijke, bijzondere sfeer die er is op De Benring.”

Bouwen aan een stabiele basis

“Ik vind het belangrijk om samen met de collega’s, die we overigens nog hard nodig hebben, te kunnen bouwen aan een stabiele basis. Langzaam maar zeker begint dit vorm te krijgen en dat geeft een positieve flow. We zetten kleine stappen, maar iedere stap is er één. Uiteindelijk zijn het toch de kleine dingen die het doen. Gelukkig is en blijft er tijd en ruimte voor een lolletje onderling. Dat vind ik echt superbelangrijk, want dat is de allerbelangrijkste basis om met je collega’s te bouwen aan een team. Lekker werken in een huiselijke sfeer, waar ruimte is voor iedereen, dat is voor mij het grote pluspunt van werken op De Benring.”

Foto Gerda Winterman
Gerda Winterman Verzorgende IG op De Benring

"Werken op De Benring is heel bijzonder!"