Werken in Het Spijk
Werken in Het Spijk

Werken in Het Spijk

Bij Het Spijk staat de deur altijd open, voor bewoners en voor iedereen die hen lief is. Het is een veilige plek met goede zorg, zodat alle aandacht kan naar de dingen die de dag zinvol en het contact waardevol maken. Het Spijk is omgeven door een prachtig buitengebied en heeft warme contacten met het dorp. In Het Spijk doen we het samen!

Een prettige sfeer

Het team van Het Spijk wil u graag persoonlijk leren kennen, zodat we weten wat u in het dagelijks leven belangrijk en prettig vindt. En we houden van de kleine dingen die het leven mooi maken: lekker praten en prettig met elkaar omgaan, samen koffiedrinken of luisteren naar muziek. Bezoekers kunnen mee-eten in het restaurant, waar een sfeer heerst van ‘uit’ zijn. En ook op de momenten dat het even moeilijk is, staat het team voor iedereen klaar. Voor een goed gesprek en zorgvuldige begeleiding.

Met elkaar

Goede zorg en een fijne en veilige omgeving voor de bewoners, daar staat het team van Het Spijk graag voor in. En familie en naasten kunnen altijd binnenlopen om de dag fijn en zinvol te maken. Er is veel meer mogelijk dan mensen soms wel denken. Ook de ‘gewoontes’ van het huis zijn niet in beton gegoten. Goede ideeën en initiatieven zijn van harte welkom, er mag van alles. In Het Spijk draait het niet om regeltjes, maar om het welzijn van elke bewoner.

Open deuren

Niet alleen voor de mensen rond de bewoner, ook voor de bewoner zelf staan de deuren open. Vrijheid is in Het Spijk een groot goed. Naar buiten gaan in een omgeving waar noaberschap nog hoog in het vaandel staat en mensen een beetje op elkaar letten, is veilig zijn zonder dat je bewegingsvrijheid wordt beperkt. We zoeken steeds samen naar creatieve oplossingen om actief en mobiel te zijn, want daar worden mensen gelukkig van. Wandelen, alleen of met een clubje, een ritje op de duo-fiets of even naar de supermarkt om iets lekkers te halen. De omgeving biedt tal van mogelijkheden.

Deel van de samenleving

In Eefde is Het Spijk een begrip, een deel van het dorp. Het Spijk onderhoudt goede banden met het verenigingsleven, scholen en de lokale ondernemers. Dat betekent dat de bewoners volwaardige dorpsgenoten zijn en volop delen in het plezier van bijvoorbeeld Koningsdag, Palmpasen en Sinterklaas. Deel zijn van de samenleving is samenzijn op zijn best!