Helpende (Plus) Wonen met Zorg
Helpende (Plus) Wonen met Zorg

Helpende (Plus) Wonen met Zorg

Plezier in het leven valt en staat met de mogelijkheid om wensen en verlangens om te kunnen zetten naar gerichte acties of activiteiten. Wanneer dit om welke reden dan ook niet meer lukt word je afhankelijk van anderen en dat heeft invloed op je plezier in het leven. Of je nu oud bent of jong, dit geldt voor iedereen, dus ook voor de bewoners van onze woonzorglocaties.

Wat ga je doen als helpende (plus) binnen Wonen met Zorg?

Als helpende (plus) heb je een grote bijdrage aan het geven van het thuisgevoel. Iedere bewoner heeft zo zijn of haar eigen gewoontes, eigenschappen en verhalen. Verhalen die jij ook graag wil leren kennen om bij te kunnen dragen aan de kwaliteit van leven van de bewoner. Juist dat maakt het werk zo leuk en afwisselend.

In een huiselijke, dienstverlenende en gastvrije sfeer ondersteun je bewoners bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) voor behoud en bevordering van hun welzijn en zelfredzaamheid. Naast de lichamelijk verzorging help je bewoners bij het (voor)bereiden van de maaltijd, bij het eten en drinken en bij het afruimen en afwassen en overige licht huishoudelijke werkzaamheden. Je fungeert als gastheer/-vrouw binnen een team en verzorgt dagelijks sociale ontspanningsactiviteiten met bewoners. Ook controleer, deel en registreer je als helpende plus de medicatie volgens de richtlijnen.

De familie en naasten blijven een belangrijke rol spelen in het leven van onze bewoners. Samen met hen kijk je en stem je af wat zij willen en kunnen blijven doen en wat jij kunt betekenen.
 

Wat breng je mee voor de functie van Helpende (plus)?

Jij bent vlot en gemakkelijk in de omgang en snapt dat het leven van onze klanten en bewoners niet meer is zoals het was. Je bent sociaal, kunt goed luisteren maar durft ook door te vragen als dat nodig is. Echte aandacht is iets wat jij belangrijk vindt, hiermee weet je de zorgvraag een passende invulling te geven en klanten op een positieve manier te beïnvloeden.

Daarnaast vragen wij van jou de volgende praktische zaken:

  • je hebt minimaal een afgeronde opleiding mbo helpende zorg en welzijn niveau 2;
  • Je bent in bezit van de + (plus) aantekening of wil deze bij Sensire behalen;
  • een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kun je bij indiensttreding overleggen.

De functie helpende is ingeschaald in FWG 25, de functie van helpende plus is ingeschaald in FWG 30, exclusief 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%) conform de cao VVT.

Heb je nog geen Plus-certificaat als je gaat starten? Dan begin je dus automatisch in FWG 25. Wanneer je start met het behalen van je "plus" aantekening stroom je door naar FWG 30 en krijg je een leerarbeidsovereenkomst gedurende de opleidingsperiode van 3 á 4 maand. Hierbij horen ook bovenformatieve uren en scholingsuren. Na het afronden van het keuzedeel wordt je direct ingeschaald in FWG 30.

Over het behalen van je “plus” certificaat

Tijdens dit keuzedeel (16 weken) krijg je een leerarbeidsovereenkomst. Dit houdt concreet in dat je voor deze periode een leerarbeidsovereenkomst krijgt op basis van een praktijkovereenkomst van het opleidingsinstituut.

De kosten voor het lesgeld en eventuele licenties worden volledig vergoed door Sensire, alsook de reiskosten van en naar het opleidingsinstituut. De lesdag duurt 2,5 uur bij het Graafschap College en 4,5 uur bij Aventus en wordt ook volledig vergoed.

Daarnaast heb je recht op 2 weken bovenformatief werken bij de start van het keuzedeel en krijg je 5 flexibele uren om in te zetten voor leer- en of ontwikkelactiviteiten om het keuzedeel helpende plus te behalen. Tijdens het keuzedeel zijn vanuit Sensire ook een werkbegeleider en praktijkopleider betrokken.

Bij Sensire volg je ook, aanvullend op het keuzedeel Helpende Plus, de modules ‘bloedsuiker prikken’ en ‘insuline spuiten’, zodat je net even wat meer mag! Na het afronden van het keuzedeel wordt je direct ingeschaald in FWG 30.


Bel, mail of chat direct met een recruiter

Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg.

Kirsten Raterink

Recruiter