Herintreden in de zorg als Verpleegkundige of Verzorgende IG
Herintreden in de zorg als Verpleegkundige of Verzorgende IG

Herintreden in de zorg als Verpleegkundige of Verzorgende IG

Weer aan de slag in de zorg!

Ben je nu op het punt gekomen dat je weer graag wil herintreden in de zorg? Heb jij alleen al een tijd je vak als Helpende (plus) Wonen met zorg of in de wijk, Verzorgende IG of Verpleegkundige niet meer uitgeoefend? Bij Sensire ben je meer dan welkom!

Samen kijken we graag naar de mogelijkheden om jou weer bekwaam en daarmee bevoegd te maken om weer aan de slag te kunnen in de wijk of op één van onze woonzorglocaties. Welke weg je daarvoor moet bewandelen is afhankelijk van je ervaring en opleiding.

Herintreden in de zorg als verpleegkundige

Als je weer aan de slag wilt in een functie vanaf niveau 4 (bijvoorbeeld Verpleegkundige) ben je verplicht om BIG geregistreerd te zijn. In de afgelopen 5 jaar moet je aantoonbaar 2080 uur gewerkt hebben als verpleegkundige voor minimaal 8 uur per week. Op het moment dat je de afgelopen jaren niet werkzaam bent geweest in deze functie voldoe je waarschijnlijk niet aan meer aan de gestelde werkervaringseis. Om te herintreden in de zorg is een herregistratie hierdoor noodzakelijk. Wil je hier meer over weten? Op de website Bigregister van het ministerie van VWS vind je alle (wettelijke) informatie. Uiteraard denken we graag met je mee, dus neem vooral contact op met een van onze recruiters als je meer wilt weten.

Als herintredende Verpleegkundige kun je wél direct ingezet worden als Verzorgende IG. Het voordeel hiervan is, dat je direct weer ervaring opdoet, opnieuw kennismaakt met het werken in de zorg en daardoor je kennis opfrist. Daarnaast leer je alvast Sensire, jouw collega’s en klanten of bewoners kennen.

Sensire biedt verschillende interne cursussen in de vorm van bijvoorbeeld oefenlokalen. Samen met collega’s word je geïnformeerd over mogelijkheden en de nieuwste ontwikkelingen rondom verschillende actuele thema’s. Ook dit draagt op positieve wijze bij aan het opfrissen van jouw kennis over verpleegtechnische handelingen.

Herintreden in de zorg als verzorgende IG of Helpende (plus)?

Wil je weer als Verzorgende IG of Helpende (plus) aan de slag? Ook dan ben je uiteraard van harte welkom. Welke route je hiervoor moet volgen is afhankelijk van jouw achtergrond en werkervaring en is daardoor eigenlijk voor bijna iedereen anders. Onderdelen van deze route kunnen zijn het doorlopen van e-learning modules, oefenen in een van onze oefenlokalen en het meelopen en laten aftekenen van handelingen met een collega Verzorgende IG of Helpende (Plus).

Bel, mail of chat direct met een recruiter

Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg.

Heidi Wijgman - Schuurman

Recruiter

Kirsten Raterink

Recruiter