Leven zoals u wilt is de belofte die wij doen aan onze klanten. Om deze belofte waar te kunnen maken ondersteunen wij onze klanten in hun eigen vertrouwde omgeving als dat kan en nodig is. Als dat (tijdelijk) niet meer gaat omdat iemand na een ziekenhuisopname moet revalideren, dan is dat ook mogelijk bij ons.
Er kunnen verschillende gespecialiseerde diensten als ondersteuning ingezet worden, bij de mensen thuis of (tijdelijk) bij Sensire. Artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en verpleegkundigen met expertise op het gebied van bijvoorbeeld hartfalen, dementie, diabetes of oncologie zijn voorbeelden van collega’s die werkzaam zijn vanuit de revalidatie-afdelingen, vakgroepen en als behandelaar.
Bij Sensire kunnen revalidanten terecht voor revalidatie na een ziekenhuisopname en voor paramedische behandelingen bij lichamelijke en mentale problemen. Er zijn tal van faciliteiten. Daarbij kijk je samen met de revalidant niet alleen naar wat er medisch mogelijk is, maar ook naar wat voor hem of haar gewenst en draaglijk is.
De Lunette in Zutphen en Den Ooiman in Doetinchem beschikken over een Behandel- en Revalidatiecentrum. De revalidant kan er revalideren na een behandeling in het ziekenhuis als thuis niet geschikt is of als de klachten te ernstig zijn. Er zijn allerlei therapieën, zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en psychosociale begeleiding. Er zijn grote oefenruimtes en De Lunette heeft zelfs een verwarmd therapeutisch zwembad.
Met een multidisciplinair team van behandelaars, specialisten ouderen geneeskunde en andere gespecialiseerd verpleegkundigen ga je aan de slag met een trainingsprogramma volledig afgestemd op de revalidant. In hun eigen tempo leer je ze opnieuw vaardigheden aan, zoals lopen of praten. In de praktijk komt dat vooral neer op: veel oefenen door de revalidant en een meer coachende rol voor jou als professional. Begeleiden met de handen op de rug noemen we dat ook wel.
Alles wat je doet is erop gericht om te zorgen dat de revalidant weer zo goed en zelfstandig mogelijk het leven kan leiden.
Bij Sensire bieden we drie verschillende soorten revalidatie aan. Afhankelijk van de functie die je hebt, kom je met één of meerdere vormen van revalidatie in aanraking.
Je werkt in verschillende omgevingen, zowel bij mensen thuis als in woonzorglocaties. Jij kan het verschil maken in het leven van jouw klanten. Dankzij jouw ondersteuning, tips en adviezen kunnen mensen (langer) thuis blijven wonen, zijn ziekenhuisbezoeken minder vaak nodig en kunnen klanten eerder naar huis na een operatie.
Thuis of in de woonzorglocatie gaat de ondersteuning gewoon verder. Je helpt de bewoners en klanten om te gaan met de problemen die de klanten in hun dagelijkse leven ervaren. Je geeft ze praktische handvatten en tips over bijvoorbeeld het gebruik van hulpmiddelen, beweging- en conditieonderhoud en technieken om zo min mogelijk last te hebben van ongemakken.
Met jouw specialistische kennis heb je ook een actieve rol richting jouw Sensire collega’s, zowel in de wijk als in onze woonzorglocaties. Met elkaar beoordelen en overleggen jullie welke ondersteuning noodzakelijk is. Jullie streven samen naar een soepele overgang tussen de intra- en extramurale zorg. Je hebt hele korte lijnen met de 2e lijn en bevordert daarmee een optimale kwaliteit van de zorgverlening. Op klantniveau werk je intensief samen met de zorgverleners en (para)medici van Sensire én van andere organisaties.
In de praktijk betekent dit dat je soms samen met de eerste lijn de klant bezoekt, maar het komt ook veelvuldig voor dat de eerste lijn jouw hulp inschakelt om te overleggen over een specifiek ziektebeeld. Vragen als “Is dit het juiste behandelplan?” en “Ik twijfel of de gewenste voortgang zichtbaar is, wil je even met mij meekijken?” worden aan jou voorgelegd. Vanuit jouw kant informeer je actief bij jouw collega’s uit de eerste lijn naar de gezondheid van de klanten en of er aandachtspunten zijn (in positieve en negatieve zin) waar jij vanuit jouw specialisme rekening mee moet houden.
Eigen initiatief staat bij Sensire hoog in vaandel. Je krijgt alle ruimte om naar eigen inzicht met uiteenlopende vragen aan de slag te gaan. Hoe kan ik mijn klanten met innovatieve digitale middelen zelfstandiger maken? Werken de protocollen goed genoeg? Hoe kunnen we de samenwerking in de regio verbeteren? Zo draag jij bij aan een rijker en zinvoller leven van je klanten én sta je in voor de kwaliteit van zorg.
Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg.