Ontdek de zorg
Ontdek de zorg

Ontdek de zorg

Er gaat bijna geen dag voorbij dat onze sector niet in het nieuws is. Wijziging in wetgeving, verminderen van de regeldruk of het tekort aan zorgprofessionals zijn veel voorkomende onderwerpen. Maar wat betekent het écht om in de zorg te werken? Welke mogelijkheden zijn er? Wat betekenen al die termen die je om de oren vliegen? Hoe zit het met baanzekerheid en de cao?

Wij begrijpen dat het onbekende spannend is, en dat er veel vragen zijn voordat je echt voor de zorg gaat kiezen en dat mag ook. Als Sensire willen we de positieve kant van het werk belichten en je op weg helpen, zodat je al een beetje bekend bent en jij jouw pad kan gaan uitstippelen.

Werken in de wijk of in een woonzorglocatie

Binnen de (ouderen)zorg zijn er grofweg twee verschillende werkomgevingen: wijkzorg, ook wel bekend onder de naam thuiszorg, zorg thuis of wijkverpleging. Allemaal verschillende woorden voor één en dezelfde werkomgeving. En daarnaast verpleeghuiszorg, ook wel bekend onder de naam verzorgingshuis. Bij Sensire noemen we deze tak “Wonen met Zorg”.

De thuiszorg heeft een niet al te best imago: weinig diversiteit en uitdaging én heel veel korte diensten. Een beeld dat bij velen als waarheid wordt gezien. De praktijk is echter heel anders. Er wordt verwacht dat mensen steeds langer thuis blijven wonen, met behulp van familie, mantelzorgers en (vaak digitale) zorgoplossingen (leestip: innovatie in je vak). Dat zorgt ervoor dat de zorg van onze klanten in de wijk heel divers is en steeds complexer wordt. Werken in de wijk betekent ook veel zelfstandigheid en vrijheid. Je gaat alleen op pad naar klanten, volgens een vooraf gemaakte planning. Door de toenemende diversiteit is het altijd afwachten wat je achter de voordeur gaat aantreffen. Veel collega’s vinden dit juist de uitdaging. 

Beloning en baanzekerheid

In nagenoeg alle vacatures staat de tekst ‘beloning conform de cao VVT’. Bij een cao kun je je nog wel een beeld vormen. Hierin liggen afspraken vast met betrekking tot vrije dagen, onregelmatigheidstoeslagen, de eindejaarsuitkering in november en feestdagen. ‘VVT’ zegt je waarschijnlijk nog niet zoveel. VVT staat voor Verpleeg- en Verzorgingshuizen & Thuiszorg, oftewel de deelsector van de zorg waarbinnen alle functies bij Sensire vallen.

Deze verschillende functies zijn gewogen en ingedeeld in een functiewaarderingsgroep (FWG). Samen met de ervaring die je meebrengt wordt bepaald in welke periodiek je start.

100% garantie kunnen wij je nooit op voorhand geven, dat is ook afhankelijk van de wederzijdse klik. We bieden je daarom vaak als eerste een tijdelijke contract aan. Het moet wel heel gek lopen als er op termijn geen baan als Verzorgende IG of Verpleegkundige niveau 4 met contract voor onbepaalde tijd voor jou beschikbaar is.

Bekijk onze vacatures

Bevoegd en bekwaam

Waarschijnlijk heb je voor je huidige baan een opleiding gevolgd die (redelijk) in het verlengde liggen van elkaar, hiervoor is geen wettelijke verplichting. Voor de zorgsector ligt dat net even wat anders. Wij hebben te maken met wet- en regelgeving die bepaalt in welke functie je wel en niet kan gaan werken. Op het moment dat je jouw diploma hebt behaald kan je gaan werken als bijvoorbeeld verpleegkundige, je bent bevoegd noemen we dat. Om zelfstandig handelingen te mogen uitvoeren wordt je door een ervaren collega een paar keer begeleid voor een specifieke (be)handeling. Eerst doet hij of zij het voor en vervolgens laat je zien dat je het kan. Daarna ben je bevoegd en bekwaam voor de specifieke handeling. Het lijkt nu alsof je behaalde diploma’s helemaal niets waard zijn. Dat is gelukkig niet zo. Per opleidingsrichting worden minimale eisen gesteld, daarnaast zijn er ook vakken uit je vooropleiding die jou een vrijstelling kunnen geven voor een module of vak. Welke dit zijn is afhankelijk van de vooropleiding. Hierover gaan we graag met jou in gesprek zodat we jou een maatwerk oplossing kunnen aanbieden. Alles over opleidingsplekken en –trajecten vind je hier.

Meer weten over werken in de zorg?

Onze collega’s hebben inspirerende, ontroerende, maar wel realistische verhalen die ze je graag willen vertellen. Laat je vooral door hen vertellen wat de mooie kanten van het vak zijn: de band met een klant of bewoner of kleine geluksmomentjes. Maar ook onze klanten hebben ons vertelt waarom ze zo blij zijn met de zorgprofessionals van Sensire.

Voor meer praktische vragen over vacatures of de opleidingsplekken kun je contact opnemen met één van onze recruiters.

Bel, mail of chat direct met een recruiter

Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg.

Kirsten Raterink

Recruiter

Heidi Wijgman - Schuurman

Recruiter