Opleidingsplek Verpleegkundige Verzorgende IG
Opleidingsplek Verpleegkundige Verzorgende IG

Opleidingsplek Verpleegkundige Verzorgende IG

Sensire biedt niet alleen eigen medewerkers de helpende hand om zich te ontwikkelen, maar ook voor aankomende zorgprofessionals zijn er verschillende mogelijkheden. Aankomende zorgprofessionals kunnen ook hun interesse voor de opleidingsmogelijkheden bij ons kenbaar maken!

Vier keer per jaar stellen wij opleidingsplekken beschikbaar voor aankomende zorgprofessionals. In zowel februari als september openen wij de deuren voor zij die hun zorg carrière willen starten. Vier keer per jaar stellen wij opleidingsplekken beschikbaar voor aankomende zorgprofessionals; februari, april, september en november. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Dan kun je gedurende het hele jaar hier een reactie achter laten

Wij nodigen niet alleen onze eigen medewerkers uit om op deze vacatures te solliciteren, maar ook zorgprofessionals van buiten de organisatie kunnen hun interesse voor de opleiding bij ons kenbaar maken. 

Over de opleiding

De duur van de opleiding is afhankelijk van de leerweg en opleiding die je gaat volgen.

Sensire biedt deze werken en leren opleiding in samenwering met het Graafschap Collega aan volgens het Praktijk Ervaring Gericht Leren, de zogenaamde PEGL-Route. Binnen deze route start het leren bij de ervaring met de klanten of bewoners en stippelt de student zijn leerroute zelf uit. Een echte maatwerkopleiding dus.
Breed opleiden is wat Sensire ook belangrijk vindt daarom ga je tijdens je leerwerktraject ervaring opdoen zowel bij onze woonzorglocaties als in de wijk. Je gaat dit doen in de vorm van een carrousel. Dit betekent dat je binnen de duur van de opleiding (een aantal keer) switcht van leerwerkplek. SOms is switchen niet wenselijk of nodig. In dat geval is er ruimte voor maatwerk, dat geven we graag samen vorm.

Opleiding Verzorgende IG
Heb je een oud diploma Verzorgende niveau 3 , MMZ 3 of 4, SPW, of recent diploma Helpende zorg en welzijn? Dan kijken we met jou op maat naar de inrichting van jouw opleidingstraject tot Verzorgende IG. Je kunt bijvoorbeeld denken aan vrijstelling voor een aantal modules en daardoor eventuele inkorting van de opleidingsduur. Heb je geen zorgachtergrond? Je start dan direct met de 2-jarige BBL-opleiding.

Verpleegkundige niveau 4
Heb je geen ervaring als Verzorgende IG, dan start je direct met de BBL-opleiding. Deze duurt gemiddeld 3 tot 3,5 jaar. Heb je wel ervaring als verzorgende IG, dan duurt de opleiding ca. 2 jaar. Ook bij deze route kijken we naar de mogelijkheden om op basis van jouw ervaring (extra) vrijstelling te krijgen.

Als Helpende je "plus" aantekening behalen?

Wij bieden zorgprofessionals die werkzaam zijn als Helpende, maar nog géén 'plus"-aantekening hebben de mogelijkheid om deze bij Sensire te behalen. Bij Sensire volg je ook, aanvullend op het keuzedeel Helpende Plus, de modules ‘bloedsuiker prikken’ en ‘insuline spuiten’, zodat je net even wat meer mag! Na het afronden van het keuzedeel wordt je direct ingeschaald in FWG 30.


De procedure voor de opleidingsplekken

Gedurende het hele jaar bieden wij jou de mogelijkheid om je interesse kenbaar te maken voor de opleiding. Vier keer per jaar kunnen aankomend zorgprofessionals starten met verschillende opleidingen.
De eerste stap is het versturen van je sollicitatie bestaande uit je cv en een motivatiebrief. Waarbij we in je brief vooral benieuwd zijn waarom jij die stap wilt maken naar de zorg! Wanneer jouw sollicitatie ons overtuigd heeft nemen we contact met je op voor een telefonisch gesprek. Dit kan zijn voor aanvullende vragen, maar ook om je direct uit te nodigen voor een persoonlijk sollicitatiegesprek.

Via onderstaande button kun je jouw gegevens achterlaten.

Je bent nooit uitgeleerd!

Als verpleegkundige in opleiding combineer je werken en leren. Door (ervaren) collega’s uit je team wordt je begeleid om de fijne kneepjes van het vak te leren. Des te verder je bent in je opleiding, des te zelfstandiger kun je gaan werken.

Op het moment dat jij je opleiding hebt afgerond ben je zeker niet uitgeleerd. Dat ben je eigenlijk nooit in de zorg. Daarom stimuleren wij onze medewerkers om zich te blijven ontwikkelen en continu van en met elkaar te leren. Leren doe je iedere dag, bijvoorbeeld van elkaar op de werkvloer, online of tijdens bijeenkomsten. Sensire gaat uit van het 70 – 20 – 10 principe. Dat houdt in dat je vooral leert van en tijdens het werk (70%) door middel van coaching en feedback (20%) en formele leeractiviteiten (10%). Dat kan klassikaal zijn, maar ook digitaal met behulp van onze digitale leeromgeving. Dat laatste kan ook gemakkelijk vanuit huis.

Je bent nooit te oud om te leren

Je bent niet alleen nooit uitgeleerd, je bent ook nooit te oud om te leren. Voor onze opleidingsplekken hanteren wij geen maximale leeftijd, wij kijken naar wie jij bent! Wat is jouw motivatie om met de opleiding te starten? Welke ervaring breng je mee waar je mogelijk profijt van hebt tijdens de opleiding? Kortom: wil jij je verder ontwikkelen en/of de overstap maken naar de zorg? Neem contact op en laat je informeren over de mogelijkheden.

Interesse of tussentijds overstappen?

Ben je al begonnen aan je opleiding tot verzorgende IG of Verpleegkundige en wil je tussentijds overstappen? Ook hiervoor bieden wij verschillende mogelijkheden! Via onderstaande button kun jij je gegevens achterlaten, dan nemen wij contact met je op voor het bespreken van de mogelijkheden.
 

Wil je nog meer weten over de functie? Bekijk dan onderaan onze bbl-vacatures voor verpleegkundige en verzorgende IG. 

Bel, mail of chat direct met een recruiter

Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg.

Kirsten Raterink

Recruiter