Opleidingsplek Verpleegkundige mbo of Verzorgende IG
Opleidingsplek Verpleegkundige mbo of Verzorgende IG

Opleidingsplek Verpleegkundige mbo of Verzorgende IG

Sensire biedt niet alleen de eigen medewerkers de helpende hand om zich te ontwikkelen, maar ook voor aankomend zorgprofessionals zijn er verschillende mogelijkheden. 

Twee keer per jaar (in februari en september) stellen wij opleidingsplekken beschikbaar voor aankomend zorgprofessionals. Daarnaast kun je als zorgprofessional ook twee keer per jaar (in mei en november) je interesse kenbaar maken voor een vervolgopleiding. Wil je in aanmerking komen voor 1 van deze plekken? Dan kun je nu alvast een reactie achter latenWij nodigen niet alleen onze eigen medewerkers uit om op deze vacatures te solliciteren, maar ook zorgprofessionals van buiten de organisatie kunnen hun interesse voor de opleiding bij ons kenbaar maken. 

De procedure voor de opleidingsplekken

Je kan het gehele jaar solliciteren en zullen je zo spoedig mogelijk informeren of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, zodra wij deze voor het volgende instroommoment gaan voeren. Na een positief gesprek volgt een AMN-assessment, de inloggegevens voor dit online assessment ontvang je per mail. We toetsen hiermee jouw geschiktheid voor de opleiding. Na een positieve uitslag hoor je of je een van de opleidingsplekken hebt weten te bemachtigen onder voorbehoud van een positief klikgesprek met het team. Dit is meteen de laatste stap tijdens de sollicitatieprocedure. 
Voordat je dan start met de opleiding nodigen we je nog uit voor een informatiebijeenkomst waar je alles hoort over jouw start van de opleiding en het werken bij Sensire. 

Over de opleiding

De duur van de opleiding is afhankelijk van de leerweg en opleiding die je gaat volgen.

Opleiding Verzorgende IG
Heb je een oud diploma Verzorgende niveau 3 , MMZ 3 of 4, SPW, of recent diploma Helpende zorg en welzijn? Dan kijken we met jou op maat naar de inrichting van jouw opleidingstraject tot Verzorgende IG. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het overslaan van het kennismakingstraject Basiszorg en eventuele inkorting van de opleidingsduur. Heb je geen zorgachtergrond? Je start dan eerst met het kennismakingstraject Basiszorg van 3 maanden. Vervolgens start je met de 2-jarige BBL-opleiding.

Verpleegkundige niveau 4
Heb je geen ervaring van Verzorgende IG, dan start je eerst met het kennismakingstraject Basiszorg van 3 maanden. Vervolgens start je met de BBL-opleiding. Deze duurt gemiddeld 3 tot 3,5 jaar. Heb je wel ervaring als verzorgende IG, dan duurt de opleiding ca. 2 jaar.

Je bent nooit uitgeleerd!

Als verpleegkundige in opleiding combineer je werken en leren. Door (ervaren) collega’s uit je team wordt je begeleid om de fijne kneepjes van het vak te leren. Des te verder je bent in je opleiding, des te zelfstandiger kun je gaan werken.

Op het moment dat jij je opleiding hebt afgerond ben je zeker niet uitgeleerd. Dat ben je eigenlijk nooit in de zorg. Daarom stimuleren wij onze medewerkers om zich te blijven ontwikkelen en continu van en met elkaar te leren. Leren doe je iedere dag, bijvoorbeeld van elkaar op de werkvloer, online of tijdens bijeenkomsten. Sensire gaat uit van het 70 – 20 – 10 principe. Dat houdt in dat je vooral leert van en tijdens het werk (70%) door middel van coaching en feedback (20%) en formele leeractiviteiten (10%). Dat kan klassikaal zijn, maar ook digitaal met behulp van onze digitale leeromgeving ELS. Dat laatste kan ook gemakkelijk vanuit huis.

Je bent nooit te oud om te leren

Je bent niet alleen nooit uitgeleerd, je bent ook nooit te oud om te leren. Voor onze opleidingsplekken hanteren wij geen maximale leeftijd, wij kijken naar wie jij bent! Wat is jouw motivatie om met de opleiding te starten? Welke ervaring breng je mee waar je mogelijk profijt van hebt tijdens de opleiding? Kortom: wil jij je verder ontwikkelen en/of de overstap maken naar de zorg? Neem contact op en laat je informeren over de mogelijkheden.

Interesse in onze opleidingsplekken?

Ben je al begonnen aan je opleiding tot verzorgende IG of Verpleegkundige en wil je tussentijds overstappen? Ook hiervoor bieden wij verschillende mogelijkheden! Via onderstaande button kun jij je gegevens achter laten. 
 

Bel, mail of chat direct met een recruiter

Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg.

Heidi Wijgman - Schuurman

Recruiter

Sanne Raaijmakers

Recruiter