Opleidingsplek Verpleegkundige mbo of Verzorgende IG Opleidingsplek Verpleegkundige mbo of Verzorgende IG

Opleidingsplek Verpleegkundige mbo of Verzorgende IG

Sensire biedt niet alleen de eigen medewerkers de helpende hand om zich te ontwikkelen, maar ook voor aankomend zorgprofessionals zijn er verschillende mogelijkheden. Vanaf medio februari 2020 stellen wij weer onze BBL-opleidingsplekken Verzorgende (IG) en Verpleegkundige beschikbaar. Wij nodigen niet alleen onze eigen medewerkers uit om op deze vacatures te solliciteren, maar ook zorgprofessionals van buiten de organisatie kunnen hun interesse voor de opleiding bij ons kenbaar maken. Dus:

  • Heb je geen zorgachtergrond of een opleiding op (minimaal) mbo niveau 2 en wil jij het diploma Verzorgende IG halen?
  • Heb je een willekeurige andere opleiding op minimaal mbo niveau 3, wil je overstappen naar de zorg en wil jij het diploma Verpleegkundige niveau 4 halen?

Wij bieden jou de mogelijkheid om begin juni 2020 te starten met het kennismakingstraject Basiszorg bij het Graafschap College. Na een succesvolle afronding begin je in september 2020 met de BBL-opleiding. 

Ben jij al werkzaam als Verzorgende IG en wil jij het diploma Verpleegkundige niveau 4 halen? Hier komt op korte termijn een aparte vacature voor (rond week 19).

Wil je eerst meer weten? Vanaf nu kun jij je weer aanmelden voor onze informatiebijeenkomsten

  • Dinsdag 18 februari van 15.30 tot 18.00 uur in Varsseveld (Boterstraat 2)
  • Woensdag 19 februari van 15.30 tot 18.00 uur in Twello (locatie De Martinushof)
  • Donderdag 20 februari van 15.30 tot 18.00 uur in Varsseveld (Boterstraat 2)

Over de opleiding

De duur van de opleiding is afhankelijk van de leerweg en opleiding die je gaat volgen.

Opleiding Verzorgende IG
Heb je een oud diploma Verzorgende niveau 3 , MMZ 3 of 4, SPW, of recent diploma Helpende zorg en welzijn? Dan kijken we met jou op maat naar de inrichting van jouw opleidingstraject tot Verzorgende IG. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het overslaan van het kennismakingstraject Basiszorg en eventuele inkorting van de opleidingsduur. Heb je geen zorgachtergrond? Je start dan eerst met het kennismakingstraject Basiszorg van 3 maanden. Vervolgens start je met de 2-jarige BBL-opleiding.

Verpleegkundige niveau 4
Heb je geen ervaring van Verzorgende IG, dan start je eerst met het kennismakingstraject Basiszorg van 3 maanden. Vervolgens start je met de BBL-opleiding. Deze duurt gemiddeld 3 tot 3,5 jaar. Heb je wel ervaring als verzorgende IG, dan duurt de opleiding ca. 2 jaar.

Je bent nooit uitgeleerd!

Als verpleegkundige in opleiding combineer je werken en leren. Door (ervaren) collega’s uit je team wordt je begeleid om de fijne kneepjes van het vak te leren. Des te verder je bent in je opleiding, des te zelfstandiger kun je gaan werken.

Op het moment dat jij je opleiding hebt afgerond ben je zeker niet uitgeleerd. Dat ben je eigenlijk nooit in de zorg. Daarom stimuleren wij onze medewerkers om zich te blijven ontwikkelen en continu van en met elkaar te leren. Leren doe je iedere dag, bijvoorbeeld van elkaar op de werkvloer, online of tijdens bijeenkomsten. Sensire gaat uit van het 70 – 20 – 10 principe. Dat houdt in dat je vooral leert van en tijdens het werk (70%) door middel van coaching en feedback (20%) en formele leeractiviteiten (10%). Dat kan klassikaal zijn, maar ook digitaal met behulp van onze digitale leeromgeving ELS. Dat laatste kan ook gemakkelijk vanuit huis.

Wil je meer weten over onze opleidingsplekken?

Ben je al begonnen aan je opleiding tot verzorgende IG of Verpleegkundige en wil je tussentijds overstappen? Ook hiervoor bieden wij verschillende mogelijkheden! 

Neem contact op

Bel, mail of chat direct met een recruiter

Als grootste zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers biedt Sensire dag en nacht verzorging, verpleging en gespecialiseerde zorg.

Sanne Raaijmakers

Recruiter

Jolien Thomassen

Recruiter