Veelgestelde vragen BBL-opleidingsplekken

Veelgestelde vragen BBL-opleidingsplekken

Op deze pagina vind je de antwoorden op al jouw vragen met betrekking tot onze opleidingsplekken.

Veelgestelde vragen over opleidingsplekken

Ja, zeker! Vier keer per jaar hebben we instroommomenten voor zowel zij-instroom kandidaten als doorstroom kandidaten. Via onze website kun je hiervoor alvast je interesse kenbaar maken.

Ja, wij bieden jou een studiefaciliteitenregeling. Dat betekent dat wij de volledige studiekosten (les- en boekengeld) voor onze rekening nemen. De kosten voor de opleidingen liggen tussen € 2000,- en € 2500,-. Tevens bieden wij jou, afhankelijk van de fase van de opleiding een contract met een passend salaris en een studietoelage aan.

Absoluut niet, want je bent nooit te oud om te leren. Voor onze opleidingsplekken hanteren wij dan ook geen maximale leeftijd, wij kijken naar wie jij bent! Wat is jouw motivatie om met de opleiding te starten? Welke ervaring breng je mee waar je mogelijk profijt van hebt tijdens de opleiding? Kortom: wil jij je verder ontwikkelen en/of de overstap maken naar de zorg? Neem contact op en laat je informeren over de mogelijkheden.

Gedurende het hele jaar kun je je interesse kenbaar maken, het eerstvolgende instroommoment is november 2021. In het voorjaar zullen de sollicitatiegesprekken hiervoor plaatsvinden.

Verpleegkundige niveau 4

Wij bieden jou een leerarbeidsovereenkomst. Dat betekent dat wij de volledige verplichte studiekosten (les-en boekengeld) voor onze rekening nemen. Je wordt ingeschaald in FWG 35 conform cao VVT aanloopperiodiek 1 (€ 1953,41 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband).

Als tegemoetkoming in de tijd die je investeert in je opleiding ontvang je daarnaast maandelijks extra salaris in de vorm van een bruto studietoelage. Deze is na rato van je contractomvang.

Zodra je de opleiding hebt afgerond en je gaat werken als Verpleegkundige niveau 4 wordt je ingeschaald in FWG 45 (€ 2419,91 - € 3264,29 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband). Dit bedrag is exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Wil je graag weten wat dit netto voor jou betekent? Bereken het dan via deze link; https://www.raet.nl/bruto-netto-salaris-berekenen branche: Verpleeg Verzorging Thuiszorg.

Verzorgende IG

Wij bieden jou een leerarbeidsovereenkomst. Dat betekent dat wij de volledige verplichte studiekosten (les-en boekengeld) voor onze rekening nemen. Je wordt ingeschaald in FWG 30 conform cao VVT aanloopperiodiek 1 (€ 1856,55.- bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband). Als tegemoetkoming in de tijd die je investeert in je opleiding ontvang je daarnaast maandelijks extra salaris in de vorm van een bruto studietoelage. Deze is na rato van je contractomvang.

Zodra je de opleiding hebt afgerond en je gaat werken als Verzorgende IG niveau 3 wordt je ingeschaald in FWG 35 (€ 1902,93 - € 2762,34 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband). Dit bedrag is exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Nee, wanneer je nog niet beschikt over een zorg-diploma kun je helaas nog niet aan het werk. Beschik je wel over een onderliggend zorgdiploma bespreken we graag met je de mogelijkheden! Over het algemeen geldt, dat je hiervoor zorghandelingen mag uitvoeren. Bij de opleidingsplaats Verpleegkundige niveau 4 kun je al starten als Verzorgende IG als oproepkracht.

Als je voortijdig stopt met de opleiding op eigen verzoek of vanwege onvoldoende studieresultaten of binnen drie jaar na het behalen van het diploma uit dienst gaat, geldt een terugbetalingsregeling.

Gedurende het hele jaar kun je je interesse kenbaar maken, het eerstvolgende instroommoment is november 2021. In het najaar zullen de sollicitatiegesprekken hiervoor plaatsvinden. 

Uiteraard volgen we de richtlijnen en adviezen van het RIVM en de regering. Sollicitatiegesprekken vinden daarom zoveel mogelijk online plaats. De recruiters informeren je hier over.

100% garantie kunnen wij je nooit op voorhand geven. Als jij de opleiding succesvol afrondt, kijken we samen met jou welke mogelijkheden er bij Sensire zijn. Zoals een ieder weet is er een groot tekort aan collega’s voor de zorg. Het moet dus gek lopen als er geen baan als Verzorgende IG of Verpleegkundige niveau 4 voor jou beschikbaar is.

In verband met COVID-19 en de gestelde RIVM richtlijnen is meelopen helaas zo goed als niet mogelijk. Heb je hierover nog vragen neem gerust contact op met onze Recruiters via werving@sensire.nl. Wil je een beeld krijgen hoe het is om te werken bij Sensire? Op ons YouTube kanaal vertellen verschillende collega’s over hun werk.

De duur van de opleiding is afhankelijk van de leerweg en opleiding die je gaat volgen.

Verzorgende IG: Deze BBL-opleiding duurt gemiddeld 2 jaar.

Verpleegkundige niveau 4 doorstroom: Deze BBL-opleiding duurt gemiddeld 2 tot 2,5 jaar.

Bij een interne sollicitatie gaat de voorkeur uit naar een plek in je eigen team, is dat niet mogelijk om een reden dan gaan we samen kijken naar een geschikt team waar jij je opleiding kunt gaan doorlopen. Solliciteer je extern dan is het afhankelijk van jouw woonplaats, persoonlijke voorkeur en reisafstand. 
We vinden het belangrijk dat je tijdens je opleiding kennis maakt met verschillende facetten van de zorg. Daar ga je tijdens je leerwerktraject ervaring opdoen in onze woonzorglocaties, binnen Sensire ook wel Wonen met Zorg genoemd, en ook in de wijk, ook wel Zorg Thuis genoemd. Je gaat dit doen in de vorm van een carrousel.

Je kan hier de cao VVT vinden via de volgende link: http://www.vvtcao.nl/cao.

Een nieuwe baan is niet niks, net zoals het volgen van een opleiding naast deze nieuwe baan. Een spannende tijd van kennismaken en nieuwe dingen leren breekt aan. Door je directe collega's wordt je uiteraard op weg geholpen en ingewerkt, daarnaast volg je een het 100 dagen inwerkprogramma in de onboarding app ‘JIJ & Sensire’. Hierin kan je zien wat er de eerste weken van je wordt verwacht. Gemakkelijk en snel kun jij de taken die je moet uitvoeren lezen, doen en afvinken. Het inwerkprogramma is niet alleen nuttig om ‘aan de slag’ te kunnen, maar ook leuk en geeft energie! Op een digitale manier dragen we bij aan een vliegend start bij Sensire.