Veelgestelde vragen BBL-opleidingsplekken

Veelgestelde vragen BBL-opleidingsplekken

Op deze pagina vind je de antwoorden op al jouw vragen met betrekking tot onze opleidingsplekken.

Veelgestelde vragen over opleidingsplekken

Nee, helaas niet. Voor deze opleidingsplekken wordt een relevante en afgeronde zorg diploma gevraagd. Medio maart 2021 starten we weer met de sollicitatieprocedure voor zijinstromers, je hebt hiervoor geen zorg-achtergrond nodig. Via onze website kun je hiervoor alvast je interesse kenbaar maken.

Ja, wij bieden jou een studiefaciliteitenregeling. Dat betekent dat wij de volledige studiekosten (les- en boekengeld) voor onze rekening nemen. De kosten voor de opleidingen liggen tussen € 2000,- en € 2500,-. Tevens bieden wij jou, afhankelijk van de fase van de opleiding een contract met een passend salaris en een studietoelage aan.

Absoluut niet, want je bent nooit te oud om te leren. Voor onze opleidingsplekken hanteren wij dan ook geen maximale leeftijd, wij kijken naar wie jij bent! Wat is jouw motivatie om met de opleiding te starten? Welke ervaring breng je mee waar je mogelijk profijt van hebt tijdens de opleiding? Kortom: wil jij je verder ontwikkelen en/of de overstap maken naar de zorg? Neem contact op en laat je informeren over de mogelijkheden.

Uiterlijk in week 47 wordt je geïnformeerd of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Verpleegkundige niveau 4

Wij bieden jou een leerarbeidsovereenkomst. Dat betekent dat wij de volledige verplichte studiekosten (les-en boekengeld) voor onze rekening nemen. Je wordt ingeschaald in FWG 35 conform cao VVT (€ 1.902,93 – € 2.762,34 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband). Afhankelijk van jouw ervaring bepalen we de exacte hoogte. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering conform de cao VVT. Als tegemoetkoming in de tijd die je investeert in je opleiding ontvang je een lestijdvergoeding in vorm van een studietoelage.

Zodra je de opleiding hebt afgerond en je gaat werken als Verpleegkundige niveau 4 word je ingeschaald in FWG 45 (€ 2.419,91 - € 3.264,29 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband). Dit is exclusief 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering conform de cao VVT.

Wil je graag weten wat dit netto voor jou betekent? Bereken het dan via deze link; https://www.raet.nl/bruto-netto-salaris-berekenen branche: Verpleeg Verzorging Thuiszorg.

Verzorgende IG

Wij bieden jou een leerarbeidsovereenkomst. Dat betekent dat wij de volledige verplichte studiekosten (les-en boekengeld) voor onze rekening nemen en dat je daarnaast een maandelijkse financiële studietoelage ontvangt. Tevens bieden wij jou, afhankelijk van de fase van de opleiding een contract:

  • Je start 2 november met het kennismakingstraject Basiszorg, dan krijg je een stagecontract voor 3 maanden met een vergoeding van € 182,38 bruto per maand o.b.v. 16 uur per week.
  • Zodra je in februari 2021 start met de 2-jarige opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor 24 maanden, voor 20 of 24 uur per week. Vanaf dat moment ontvang je een salaris van € 1237,76 bruto per maand (FWG 30-A1) naar rato van je contractomvang. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering conform de cao VVT. Tevens ontvang je als tegemoetkoming in de tijd die je investeert in je opleiding maandelijks een bruto studietoelage naar rato van je contractomvang.

Er zijn bijna altijd mogelijkheden om eerder te starten. Over het algemeen geldt, dat je hiervoor zorghandelingen mag uitvoeren. Bij de opleidingsplaats Verpleegkundige niveau 4 kun je al starten als Verzorgende IG als oproepkracht.

Als je voortijdig stopt met de opleiding op eigen verzoek of vanwege onvoldoende studieresultaten of binnen drie jaar na het behalen van het diploma uit dienst gaat, geldt een terugbetalingsregeling.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 48. In verband met COVID-19 vinden deze zoveel mogelijk online en op afstand plaats. De recruiter zal je hierover informeren.

Uiteraard volgen we de richtlijnen en adviezen van het RIVM en de regering. Sollicitatiegesprekken vinden daarom zoveel mogelijk online plaats. De recruiters informeren je hier over.

100% garantie kunnen wij je nooit op voorhand geven. Als jij de opleiding succesvol afrondt, kijken we samen met jou welke mogelijkheden er bij Sensire zijn. Zoals een ieder weet is er een groot tekort aan collega’s voor de zorg. Het moet dus gek lopen als er geen baan als Verzorgende IG of Verpleegkundige niveau 4 voor jou beschikbaar is.

In verband met COVID-19 en de gestelde RIVM richtlijnen is meelopen helaas zo goed als niet mogelijk. Heb je hierover nog vragen neem gerust contact op met onze Recruiters via werving@sensire.nl. Wil je een beeld krijgen hoe het is om te werken bij Sensire? Op ons YouTube kanaal vertellen verschillende collega’s over hun werk.

De duur van de opleiding is afhankelijk van de leerweg en opleiding die je gaat volgen.

Verzorgende IG: Deze BBl-opleiding duurt gemiddeld 2 jaar.

Verpleegkundige niveau 4 doorstroom: Deze BBL-opleiding duurt gemiddeld 2 tot 2,5 jaar.

Om voor de Derde Leerweg in aanmerking te komen heb je een zorg-achtergrond nodig. Bijvoorbeeld een oud diploma Verzorgende niveau 3 , MMZ 3 of 4, SPW, of recent diploma Helpende zorg en welzijn. Voor de BBL-opleiding heb je dat niet nodig. Voorafgaand aan de opleiding volg je gedurende 3 maanden de praktische en theoretische module basiszorg. De duur van de opleidingen is verschillend. De BBL-opleiding duurt 2 jaar (exclusief module basiszorg), de Derde Leerweg duurt gemiddeld 1,5 jaar. Samen kijken we altijd naar de beste route voor jou als leerling.

Bij een interne sollicitatie gaat de voorkeur uit naar een plek in je eigen team, is dat niet mogelijk om een reden dan gaan we samen kijken naar een geschikt team waar jij je opleiding kunt gaan doorlopen. Solliciteer je extern dan is het afhankelijk van jouw woonplaats, persoonlijke voorkeur en reisafstand. Daarnaast is natuurlijk de keuze voor Wonen met Zorg of Zorg Thuis van belang.

Je kan hier de cao VVT vinden via de volgende link: http://www.vvtcao.nl/cao.

Je mag maximaal 1 week missen gedurende het kennismakingstraject. Indien je een tweede week 'moet' missen moet je deze uiteraard later wel weer inhalen.