Veelgestelde vragen BBL-opleidingsplekken

Veelgestelde vragen BBL-opleidingsplekken

Op deze pagina vind je de antwoorden op al jouw vragen met betrekking tot onze opleidingsplekken.

Veelgestelde vragen over opleidingsplekken

Ja, zeker! Vier keer per jaar hebben we instroommomenten voor zowel zij-instroom kandidaten als doorstroom kandidaten. Via onze website kun je hiervoor alvast je interesse kenbaar maken.

Ja, Sensire neemt de volledige studiekosten van de opleiding voor haar rekening. Dit betekent dat je lesgeld, examengeld en boekengeld niet zelf hoeft te betalen. De kosten voor de opleidingen liggen tussen € 2000,- en € 2500,-.

Absoluut niet, want je bent nooit te oud om te leren. Voor onze opleidingsplekken hanteren wij dan ook geen maximale leeftijd, wij kijken naar wie jij bent! Wat is jouw motivatie om met de opleiding te starten? Welke ervaring breng je mee waar je mogelijk profijt van hebt tijdens de opleiding? Kortom: wil jij je verder ontwikkelen en/of de overstap maken naar de zorg? Neem contact op en laat je informeren over de mogelijkheden.

Gedurende het hele jaar kun je je interesse kenbaar maken én voeren we de sollicitatiegesprekken. Je ontvangt dus zo spoedig mogelijk bericht over jouw sollicitatie zodat je kan starten met de opleiding. Dat kan bij Sensire vier keer per jaar.

Verpleegkundige niveau 4

Wij bieden jou een leerarbeidsovereenkomst voor 24 uur per week, waarvan je 20 uur werkt en 4 uur vergoed krijgt van de lesdag.

Je wordt ingeschaald in de zij-instroom periodiek in functieschaal van de functie verpleegkundige: FWG 45 volgens de CAO VVT (€ 2.422,65 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband).

Bovenop je loon krijg je een eindejaarsuitkering van 8,33%, een onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld van 8% en ontvang je een reiskostenvergoeding.

Wil je graag weten wat bruto bedragen netto voor jou betekent? Bereken het dan via deze link; https://www.raet.nl/bruto-netto-salaris-berekenen branche: Verpleeg Verzorging Thuiszorg.

Verzorgende IG

Wij bieden jou een leerarbeidsovereenkomst voor 24 uur per week, waarvan je 20 uur werkt en 4 uur vergoed krijgt van de lesdag.

Je wordt ingeschaald in FWG 40, zij-instroomperiodiek conform cao VVT (€ 2.268,88 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband). 

Bovenop je loon krijg je een eindejaarsuitkering van 8,33%, een onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld van 8% en ontvang je een reiskostenvergoeding.

Nee, wanneer je nog niet beschikt over een zorg-diploma kun je helaas nog niet aan het werk. Beschik je wel over een onderliggend zorgdiploma bespreken we graag met je de mogelijkheden! Over het algemeen geldt, dat je hiervoor zorghandelingen mag uitvoeren. Bij de opleidingsplaats Verpleegkundige niveau 4 kun je al starten als Verzorgende IG als oproepkracht.

Als je voortijdig stopt met de opleiding op eigen verzoek of vanwege onvoldoende studieresultaten of binnen drie jaar na het behalen van het diploma uit dienst gaat, geldt een terugbetalingsregeling.

Gedurende het hele jaar kun je je interesse kenbaar maken voor onze opleidingsplekken. Hiervoor kun je vier keer per jaar instromen, te weten februari, april, september en november.

Of je in aanmerking komt voor een van deze plekken is, naast je overtuigende sollicitatie, afhankelijk van je woonplaats en de op dat moment beschikbare plekken.

Wij zullen je sollicitatie lezen en beoordelen en komen graag bij je terug op het moment dat we concrete mogelijkheden zien.

Uiteraard volgen we de richtlijnen en adviezen van het RIVM en de regering.
Op dit moment vinden de sollicitatiegesprekken fysiek plaats op onze locatie in Varsseveld.

100% garantie kunnen wij je nooit op voorhand geven. Als jij de opleiding succesvol afrondt, kijken we samen met jou welke mogelijkheden er bij Sensire zijn. Zoals een ieder weet is er een groot tekort aan collega’s voor de zorg. Het moet dus gek lopen als er geen baan als Verzorgende IG of Verpleegkundige niveau 4 voor jou beschikbaar is.

Om je goed te oriënteren op je toekomstige werkplek is het eventueel mogelijk om een dag mee te lopen met onze collega’s in de wijk of in één van onze woonzorglocaties. Neem gerust contact op met onze recruiters via werving@sensire.nl om de mogelijkheden te bespreken. Wil je een beeld krijgen hoe het is om te werken bij Sensire? Op ons YouTube kanaal vertellen verschillende collega’s over hun werk.

De duur van de opleiding is afhankelijk van de leerweg en opleiding die je gaat volgen.

Verzorgende IG: Deze BBL-opleiding duurt gemiddeld 2 jaar.
Verpleegkundige: Deze BBL-opleiding duurt gemiddeld 3 tot 3,5 jaar.

Verpleegkundige niveau 4 doorstroom: Deze BBL-opleiding duurt gemiddeld 2 tot 2,5 jaar.

Dat is afhankelijk van jouw woonplaats, persoonlijke voorkeur en reisafstand. 

We vinden het belangrijk dat je tijdens je opleiding kennis maakt met verschillende facetten van de zorg. Daar ga je tijdens je leerwerktraject ervaring opdoen in onze woonzorglocaties, binnen Sensire ook wel Wonen met Zorg genoemd, en ook in de wijk, ook wel Zorg Thuis genoemd. Je gaat dit doen in de vorm van een carrousel.

Iedere leerling wordt begeleid door een praktijkopleider. 

Je kan hier de cao VVT vinden via de volgende link: https://www.actiz.nl/cao-vvt

Een nieuwe baan is niet niks, net zoals het volgen van een opleiding naast deze nieuwe baan. Een spannende tijd van kennismaken en nieuwe dingen leren breekt aan. Door je directe collega's wordt je uiteraard op weg geholpen en ingewerkt, daarnaast volg je een het 100 dagen inwerkprogramma in de onboarding app ‘JIJ & Sensire’. Hierin kan je zien wat er de eerste weken van je wordt verwacht. Gemakkelijk en snel kun jij de taken die je moet uitvoeren lezen, doen en afvinken. Het inwerkprogramma is niet alleen nuttig om ‘aan de slag’ te kunnen, maar ook leuk en geeft energie! Op een digitale manier dragen we bij aan een vliegend start bij Sensire.