Veelgestelde vragen BBL-opleidingsplekken

Veelgestelde vragen BBL-opleidingsplekken

Op deze pagina vind je de antwoorden op al jouw vragen met betrekking tot onze opleidingsplekken.

Veelgestelde vragen over opleidingsplekken

Nee, helaas niet. Voor deze opleidingsplekken wordt een relevante en afgeronde zorg diploma gevraagd. Medio september 2020 starten we weer met de sollicitatieprocedure voor zijinstromers, je hebt hiervoor geen zorgachtergrond nodig. Via onze website kun je hiervoor alvast je interesse kenbaar maken.

Je mag maximaal 1 week missen gedurende het kennismakingstraject. Indien je een tweede week 'moet' missen moet je deze uiteraard later wel weer inhalen.

Ja, wij bieden jou een studiefaciliteitenregeling. Dat betekent dat wij de volledige studiekosten (les- en boekengeld) voor onze rekening nemen. De kosten voor de opleidingen liggen tussen € 2000,- en € 2500,-. Tevens bieden wij jou, afhankelijk van de fase van de opleiding een contract met een passend salaris en een financiële studietoelage aan.

Uiterlijk in week 23 wordt je geïnformeerd of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Voor ieder hieronder genoemd salaris geldt, dat de genoemde bedragen exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering zijn. Deze zijn gebaseerd op de salarisschalen vanaf oktober 2018. Vanaf 1 juni 2020 geldt een algehele salarisverhoging van 3,5%.

Verzorgende IG

Wij bieden jou een studiefaciliteitenregeling. Dat betekent dat wij de volledige verplichte studiekosten (les-en boekengeld) voor onze rekening nemen. Je wordt ingeschaald in FWG 25 conform cao VVT (€ 1.747,66 – € 2.397,39 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband), gebaseerd op salarisschalen vanaf oktober 2018, exclusief algehele salarisverhoging vanaf 1 juni 2020. Afhankelijk van jouw ervaring bepalen we de exacte hoogte. Tevens ontvang je van ons een studietoelage per maand.

Wil je graag weten wat dit netto voor jou betekent? Bereken het dan via deze link; https://services.raet.nl/proformalite/proflite.asp?ls=r branche: Verpleeg Verzorging Thuiszorg.

Dit bedrag is exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Als tegemoetkoming in de tijd die je investeert in je opleiding ontvang je een lestijdvergoeding in vorm van een studietoelage.

Verpleegkundige niveau 4

Wij bieden jou een studiefaciliteitenregeling. Dat betekent dat wij de volledige verplichte studiekosten (les-en boekengeld) voor onze rekening nemen. Je wordt ingeschaald in FWG 35 conform cao VVT (€ 1.838,58 – € 2.668,93 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband), gebaseerd op de salarisschalen vanaf oktober 2018, exclusief algehele salarisverhoging vanaf 1 juni 2020. Afhankelijk van jouw ervaring bepalen we de exacte hoogte. Tevens ontvang je van ons een studietoelage per maand.

Dit bedrag is exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Als tegemoetkoming in de tijd die je investeert in je opleiding ontvang je een lestijdvergoeding in vorm van een studietoelage.

Zodra je de opleiding hebt afgerond en je gaat werken als Verpleegkundige niveau 4 word je ingeschaald in FWG 45 (€ 2.338,08 - € 2.802,03 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband). salarisschalen gebaseerd vanaf oktober 2018, algehele salarisverhoging vanaf 1 juni 2020.

Wil je graag weten wat dit netto voor jou betekent? Bereken het dan via deze link; https://services.raet.nl/proformalite/proflite.asp?ls=r branche: Verpleeg Verzorging Thuiszorg.

Er zijn bijna altijd mogelijkheden om eerder te starten. Je kan starten op oproepbasis, je kan hiervoor je interesse kenbaar maken tijdens je sollicitatie of stuur een mailtje naar werving@sensire.nl. Op onze website vind je ook alle mogelijkheden voor een bijbaan voor zowel Wijkzorg als Wonen met Zorg. Over het algemeen geldt, dat je hiervoor zorghandelingen mag uitvoeren. Bij de opleidingsplaats Verpleegkundige niveau 4 kun al starten als Verzorgende IG als oproepkracht, mits je een achtergrond hebt.

Als je voortijdig stopt met de opleiding op eigen verzoek of vanwege onvoldoende studieresultaten of binnen drie jaar na het behalen van het diploma uit dienst gaat, geldt een terugbetalingsregeling.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 24 en 25. In verband met COVID-19 vinden deze fysiek of op afstand plaats. De recruiter zal je hierover informeren.

Uiteraard volgen we de richtlijnen en adviezen van het RIVM en de regering. Sollicitatiegesprekken vinden daar waar mogelijk fysiek plaats op onze locatie in Varsseveld, uiteraard volledig conform de richtlijnen van het RIVM. Indien de actuele situatie het niet toelaat fysieke gesprekken te voeren, zullen de gesprekken via beeldbellen plaatsvinden. De recruiters informeren je hier tijdig over.

100% garantie kunnen wij je nooit op voorhand geven. Als jij de opleiding succesvol afrondt, kijken we samen met jou welke mogelijkheden er bij Sensire zijn. Het moet gek lopen als er geen baan als Verzorgende IG of Verpleegkundige niveau 4 met contract voor onbepaalde tijd voor jou beschikbaar is.

Meelopen kan in principe altijd. Neem hiervoor contact op met onze Recruiters via werving@sensire.nl.

De duur van de opleiding is afhankelijk van de leerweg en opleiding die je gaat volgen.

Verzorgende IG
Heb je een oud diploma Verzorgende niveau 3 , MMZ 3 of 4, SPW, of recent diploma Helpende zorg en welzijn? Dan kom je in aanmerking voor de Derde Leerweg. Dit opleidingstraject duurt ongeveer 1,5 jaar. Hierbij is het mogelijk dat we je eerst laten starten met een kennismakingstraject Basiszorg, die gedurende 3 maanden voorafgaand aan de Derde Leerweg wordt gevolgd.

Verpleegkundige niveau 4
Deze duurt BBL-opleiding duurt gemiddeld 3 tot 3,5 jaar.

Om voor de Derde Leerweg in aanmerking te komen heb je een zorg-achtergrond nodig. Bijvoorbeeld een oud diploma Verzorgende niveau 3 , MMZ 3 of 4, SPW, of recent diploma Helpende zorg en welzijn. Voor de BBL-opleiding heb je dat niet nodig. Voorafgaand aan de opleiding volg je gedurende 3 maanden de praktische en theoretische module basiszorg. De duur van de opleidingen is verschillend. De BBL-opleiding duurt 2 jaar (exclusief module basiszorg), de Derde Leerweg duurt gemiddeld 1,5 jaar.

Afhankelijk van jouw woonplaats, de richting die je gekozen hebt, in welk leerjaar je zit en eventueel jouw persoonlijke voorkeur bekijken we samen waar jij gaat werken. We houden hiermee ook rekening met bijvoorbeeld reisafstand en natuurlijk jouw voorkeur voor Wonen met Zorg of Wijkzorg.

Je kan hier de cao VVT vinden via de volgende link: http://www.vvtcao.nl/cao.