Veelgestelde vragen BBL-opleidingsplekken

Veelgestelde vragen BBL-opleidingsplekken

Op deze pagina vind je de antwoorden op al jouw vragen met betrekking tot onze opleidingsplekken.

Veelgestelde vragen over opleidingsplekken

Jazeker kan dat! Voor de sollicitatieprocedure van zijinstromers heb je geen zorgachtergrond nodig, enthousiasme en een goede motivatie waarom je in aanmerking wilt komen voor een opleidingsplek is voldoende. Via onze website kun je hiervoor alvast je interesse kenbaar maken.

Je mag maximaal 1 week missen gedurende het kennismakingstraject. Indien je een tweede week 'moet' missen moet je deze uiteraard later wel weer inhalen.

Ja, wij bieden jou een studiefaciliteitenregeling. Dat betekent dat wij de volledige studiekosten (les- en boekengeld) voor onze rekening nemen. De kosten voor de opleidingen liggen tussen € 2000,- en € 2500,-. Tevens bieden wij jou, afhankelijk van de fase van de opleiding een contract met een passend salaris en een studietoelage aan.

Uiterlijk in week 38 word je geïnformeerd of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Verzorgende IG

Wij bieden jou een leerarbeidsovereenkomst. Dat betekent dat wij de volledige verplichte studiekosten (les-en boekengeld) voor onze rekening nemen en dat je daarnaast een maandelijkse financiële studietoelage ontvangt. Tevens bieden wij jou, afhankelijk van de fase van de opleiding een contract:

  • Je start 2 november met het kennismakingstraject Basiszorg, dan krijg je een stagecontract voor 3 maanden met een vergoeding van € 182,38 bruto per maand o.b.v. 16 uur per week.
  • Zodra je in februari 2021 start met de 2-jarige opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor 24 maanden, voor 20 of 24 uur per week. Vanaf dat moment ontvang je een salaris van € 1237,76 bruto per maand (FWG 30-A1) naar rato van je contractomvang. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering conform de cao VVT. Tevens ontvang je als tegemoetkoming in de tijd die je investeert in je opleiding maandelijks een bruto studietoelage naar rato van je contractomvang.

Verpleegkundige niveau 4

Wij bieden jou een leerarbeidsovereenkomst. Dat betekent dat wij de volledige verplichte studiekosten (les-en boekengeld) voor onze rekening nemen en je daarnaast een maandelijkse financiële studietoelage ontvangt. Tevens bieden wij jou, afhankelijk van de fase van de opleiding een contract:

  • Je start 2 november met het kennismakingstraject Basiszorg, dan krijg je een stagecontract voor 3 maanden met een vergoeding van € 182,38 bruto per maand o.b.v. 16 uur per week.
  • Zodra je in februari 2021 start met de 2-jarige opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor 24 maanden, voor 20 of 24 uur per week. Vanaf de start van leerarbeidsovereenkomst ontvang je een salaris van € 1302,34 bruto per maand (FWG 30-A1) naar rato van je contractomvang. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering conform de cao VVT. Tevens ontvang je als tegemoetkoming in de tijd die je investeert in je opleiding maandelijks een bruto studietoelage naar rato van je contractomvang.

De genoemde bedragen zijn exclusief onregelmatigheidstoeslag (ORT) en reiskosten.

Wil je graag weten wat dit netto voor jou betekent? Bereken het dan via deze link; https://www.raet.nl/bruto-netto-salaris-berekenen branche: Verpleeg Verzorging Thuiszorg.

Helaas is het zonder zorg-diploma niet mogelijk om al eerder te gaan werken bij Sensire. Heb je al wel een zorg-diploma? Informeer naar de mogelijkheden.

Als je voortijdig stopt met de opleiding op eigen verzoek of vanwege onvoldoende studieresultaten of binnen drie jaar na het behalen van het diploma uit dienst gaat, geldt een terugbetalingsregeling.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 38 en 39 in ons centrale kantoor aan de Boterstraat 2 in Varsseveld.

Uiteraard volgen we de richtlijnen en adviezen van het RIVM en de regering. Sollicitatiegesprekken vinden daar waar mogelijk fysiek plaats op onze locatie in Varsseveld, uiteraard volledig conform de richtlijnen van het RIVM. Indien de actuele situatie het niet toelaat fysieke gesprekken te voeren, zullen de gesprekken via beeldbellen plaatsvinden. De recruiters informeren je hier tijdig over.

100% garantie kunnen wij je nooit op voorhand geven. Als jij de opleiding succesvol afrondt, kijken we samen met jou welke mogelijkheden er bij Sensire zijn. Zoals een ieder weet is er een groot tekort aan collega’s voor de zorg. Het moet dus gek lopen als er geen baan als Verzorgende IG of Verpleegkundige niveau 4 voor jou beschikbaar is.

Dit is helaas niet meer mogelijk door de COVID-19 uitbraak en de RIVM richtlijnen die wij moeten volgen in de ouderenzorg. Wil je een beeld krijgen hoe het is om te werken bij Sensire? Op ons YouTube kanaal vertellen verschillende collega’s over hun werk.

De duur van de opleiding is afhankelijk van de leerweg en opleiding die je gaat volgen.

Verzorgende IG: Deze BBl-opleiding duurt gemiddeld 2 jaar.

Verpleegkundige niveau 4: Deze BBL-opleiding duurt gemiddeld 3 tot 3,5 jaar.

Om voor de Derde Leerweg in aanmerking te komen heb je een zorg-achtergrond nodig. Bijvoorbeeld een oud diploma Verzorgende niveau 3 , MMZ 3 of 4, SPW, of recent diploma Helpende zorg en welzijn. Voor de BBL-opleiding heb je dat niet nodig. Voorafgaand aan de opleiding volg je gedurende 3 maanden de praktische en theoretische module basiszorg. De duur van de opleidingen is verschillend. De BBL-opleiding duurt 2 jaar (exclusief module basiszorg), de Derde Leerweg duurt gemiddeld 1,5 jaar. Samen kijken we altijd naar de beste route voor jou als leerling.

Bij een interne sollicitatie gaat de voorkeur uit naar een plek in je eigen team, is dat niet mogelijk om een reden dan gaan we samen kijken naar een geschikt team waar jij je opleiding kunt gaan doorlopen. Solliciteer je extern dan is het afhankelijk van jouw woonplaats, persoonlijke voorkeur en reisafstand. Daarnaast is natuurlijk de keuze voor Wonen met Zorg of Zorg Thuis van belang.

Je kan hier de cao VVT vinden via de volgende link: http://www.vvtcao.nl/cao.