Helpende (Plus) in de wijk
Helpende (Plus) in de wijk

Helpende (Plus) in de wijk

Wil jij graag zorg verlenen in de wijk waarbij je écht tijd hebt voor de klant?

Leven zoals u wilt. Dat is de belofte die wij aan onze klanten doen. Als helpende of helpende plus stap je letterlijk bij onze klanten binnen en draag je bij aan het geluk en welzijn van onze klant en zijn of haar mantelzorger(s). Tijd voor persoonlijke aandacht, begeleiding en welzijn, zodat je écht een band kan opbouwen met de klant maken het werk als helpende (plus) bij Sensire zo leuk.

Aan de slag als helpende (plus) in de wijk: zo kan je dag eruit zien

Bij de klanten thuis, in de eigen vertrouwde omgeving ondersteun je de klant bij de dagelijkse dingen, ADL noemen we dat ook wel. Dit doe je niet door alles van de klant over te nemen, maar je ondersteunt ze op zo’n manier dat je hun zelfredzaamheid positief stimuleert. Bij de ene klant ondersteun je bij lichamelijke verzorging, terwijl je de andere klant juist helpt bij het (voor)bereiden van het eten en haal je even snel de stofzuiger door het huis. Met de volgende klant ga je samen boodschappen doen, een ommetje maken om in beweging te zijn of samen gezellig een spelletje spelen.

Tijdens jouw dienst ga je naar 3 of 4 klanten, waar je zo’n 1 tot 2 uur bent. Daar ga je uiteraard alleen naar toe. Maar… je staat er niet alleen voor! Als helpende (plus) vorm je binnen je werkgebied met je collega’s helpende (plus) 1 team. Je kan altijd contact opnemen met je directe collega’s of de wijkverpleegkundige.

We horen graag van je hoeveel uur per week je wil werken. Als helpende (plus) werk je in diensten van 6, 7 of 8 uur. Een contract van 32 uur per week behoort dus zeker tot de mogelijkheden! 

Wat breng je mee voor de functie van Helpende (plus)?

Jij bent vlot en gemakkelijk in de omgang en je kunt goed inleven in de leef- en belevingswereld van de klant. Je houdt van aanpakken maar neemt niet alles over van de klant, je bent sociaal vaardig en kan goed luisteren. Met een grote glimlach, oprechte aandacht en door jouw begeleiding voor de alledaagse dingen draag je bij aan het geluk van de klant.

In de praktijk kan het voorkomen, dat je ingepland wordt in verschillende dorpen. Bijvoorbeeld in verband met vakanties of veel (meer) werk. Dat is maximaal ongeveer een half uurtje rijden vanaf kantoor. Daarom vragen we van jou een flexibele reisinstelling. Je bent dan zo lang mogelijk werkzaam in dat betreffende dorp, zodat je reistijd beperkt is.

Daarnaast vragen wij van jou de volgende praktische zaken:

  • je hebt minimaal een afgeronde opleiding mbo helpende zorg en welzijn niveau 2;
  • Je bent in bezit van de “plus” aantekening of bereid om deze bij Sensire te behalen;
  • een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kun je bij indiensttreding overleggen.

De functie helpende is ingeschaald in FWG 25, de functie van helpende plus is ingeschaald in FWG 30, exclusief 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%) conform de cao VVT.

Heb je nog geen Plus-certificaat als je gaat starten? Dan begin je dus automatisch in FWG 25, na het afronden van het keuzedeel wordt je direct ingeschaald in FWG 30.

Heb je nog geen Plus-aantekening als je gaat starten? Dan begin je dus automatisch in FWG 25. Wanneer je start met het behalen van je "plus" aantekening stroom je door naar FWG 30 en krijg je een leerarbeidsovereenkomst gedurende de opleidingsperiode van 3 á 4 maand. Hierbij horen ook bovenformatieve uren en scholingsuren. Na het afronden van het keuzedeel wordt je direct ingeschaald in FWG 30.

Over het behalen van je “plus” aantekening

Tijdens dit keuzedeel (16 weken) krijg je een leerarbeidsovereenkomst. Dit houdt concreet in dat je voor deze periode een leerarbeidsovereenkomst krijgt op basis van een praktijkovereenkomst van het opleidingsinstituut.

De kosten voor het lesgeld en eventuele licenties worden volledig vergoed door Sensire, alsook de reiskosten van en naar het opleidingsinstituut. De lesdag duurt 2,5 uur bij het Graafschap College en 4,5 uur bij Aventus en wordt ook volledig vergoed.

Daarnaast heb je recht op 2 weken bovenformatief werken bij de start van het keuzedeel en krijg je 5 flexibele uren om in te zetten voor leer- en of ontwikkelactiviteiten om het keuzedeel helpende plus te behalen. Tijdens het keuzedeel zijn vanuit Sensire ook een werkbegeleider en praktijkopleider betrokken.

Bij Sensire volg je ook, aanvullend op het keuzedeel Helpende Plus, de modules ‘bloedsuiker prikken’ en ‘insuline spuiten’, zodat je net even wat meer mag!

Na het afronden van het keuzedeel wordt je direct ingeschaald in FWG 30.