Werken in de zorg in Twello en Voorst
Werken in de zorg in Twello en Voorst

Werken in de zorg in Twello en Voorst

Werken bij Sensire in de wijk in Twello en Voorst

Zorg thuis, dat is de naam die we bij Sensire gebruiken voor thuiszorg of wijkzorg. Waarom? Je ondersteunt jouw klanten met zorg in hun eigen omgeving in het alledaagse leven, gewoon bij ze thuis. Werken in de thuiszorg betekent dat je met alle klanten een persoonlijke band opbouwt: je kent hun verhaal en weet ze op het juiste moment op de juiste manier te raken. Deze kennis combineer je met jouw vakinhoudelijke kennis om actief mee te denken over oplossingen die het beste passen bij je klant. Dat betekent niet dat je alles van de klant uit handen neemt, juist niet. Je stimuleert en motiveert de klant juist om ook (weer) zelf dingen te doen.

Digitale zorg en innovatie zijn hot topic in onze sector, ook bij Sensire. Er zijn volop mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de zorg van de toekomst; (digitale) zorgtechnologie en zorg op afstand. Een mooie kans om naast je dagelijkse werkzaamheden bezig te zijn met de zorg van de toekomst.

Over werken in de teams in Twello en Voorst

In regio Voorst werken we in 4 verschillende teams met medewerkers van alle leeftijden door elkaar en bestaat uit 8 tot 15 medewerkers en bestaat uit verzorgenden, verzorgenden IG, verpleegkundigen, wijkverpleegkundigen en een teamregisseur. Als verpleegkundige werk je op een verpleegkundige route en is het de intentie om 8 uurs diensten in te plannen. Voor verzorgenden en verzorgenden IG variëren de diensten tussen de 4,5 en 7,5 uur. Je werkt in een vast team en werkgebied en hoeft geen nachtdiensten te draaien, daarvoor kennen we binnen Sensire het mobiele nachtteam.

Nieuwe en huidige medewerkers geven aan de de teams heel laagdrempelig, erg behulpzaam en bereidwillig zijn. Er heerst een goede sfeer binnen de teams, iedereen wil elkaar op alle vlakken graag helpen en ondersteunen. Ondanks dat je elkaar niet perse heel vaak ziet, zijn de lijntjes kort. Spreekt werken in de thuiszorg jou aan? In de regio Twello en Voorst hebben wij diverse vacatures beschikbaar:

Omdat wij graag een duurzame relatie aangaan met onze medewerkers behoort een contract voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Daarnaast krijg je van ons een iPad en smartphone in bruikleen, die je ook privé mag gebruiken.

De wijkzorg is bijzonder aangezien je bij de mensen thuis in hun eigen vertrouwde omgeving komt, waar een klant echt zichzelf is en kan zijn.

Wonen met Zorg in Twello

Het Grotenhuis en Martinushof, sinds 2019 locaties van Sensire, zijn nog volop in ontwikkeling. Sindsdien wordt er hard gewerkt om verandering zichtbaar te maken en de ‘Sensire-manier’ van werken en doen in de praktijk te brengen. We zijn volop in ontwikkeling om echt ‘Sensire´ locaties te worden. Dit gaat soms met vallen en opstaan.

We starten bijvoorbeeld in september 2021 met het opleidingstraject van Gerke de Boer "U woont nu hier". Tijdens dit opleidingstraject leer je hoe je als zorgprofessional invulling geeft aan de klantbehoefte van Sensire ‘Leven zoals u wilt’, hoe de zorg in de toekomst er mogelijkerwijs uit kan gaan zien en wat de bewoner van jou als zorgprofessional gaat verwachten. Het opleidingstraject maakt het werk nog leuker en interessanter doordat je opgedane kennis in de praktijk kunt gebruiken.

Het nieuwe zorgdossier ‘PUUR’ is inmiddels succesvol geïmplementeerd. 

Het is fijn om het vertrouwen te krijgen dat ik mezelf kan redden en niet als ‘nieuweling’ wordt gezien.

Werken in de Martinushof

Het woonzorgcentrum de Martinushof kenmerkt zich als sfeervol aangekleed gebouw waar gespecialiseerde ouderenzorg wordt gegeven in een kleinschalige woonvorm. Er zijn 3 afdelingen met ieder 2 huiskamers. Iedere huiskamer biedt onderdak aan 8 bewoners. 1 huiskamer is gericht op somatiek. De overige huiskamers zijn psychogeriatrisch. Martinushof biedt zorg aan in totaal 48 bewoners. Het team bestaat per afdeling uit ongeveer 30 collega’s met woonbegeleiders, verzorgenden IG, verpleegkundigen, een (senior) teamverpleegkundige en een teamregisseur. De gezellige, maar wel hardwerkende teams staan voor elkaar en de bewoners klaar.

Wil jij werken op de Martinushof? Bekijk de vacatures en solliciteer:

Werken in het Grotenhuis

In het centrum van Twello ligt het in 2012 nieuw gebouwde moderne woonzorgcentrum het Grotenhuis. Een gezellig locatie met een huiselijke sfeer en een prachtige beeldentuin. Het Grotenhuis heeft 33 ruime appartementen en biedt in een open woonsetting passende zorg aan mensen met een somatische en/of psychogeriatrische zorgvraag. De suite/ het restaurant van het Grotenhuis is de ontmoetingsplek van de locatie waar bewoners eten, drinken, televisie kijken en activiteiten doen. De suite heeft een grote raampartij met deuren naar het terras. Het is er licht, en er hangt een fijne sfeer horen we vaak als nieuwe mensen binnenkomen.

Het Grotenhuis werkt in 2 zelfstandige en zelforganiserende teams (van 30 en 20 medewerkers) met cateringmedewerkers, woonbegeleiders, verzorgenden IG, verpleegkundigen, een (senior) teamverpleegkundige en een teamregisseur. Het is een team dat er staat en er echt voor gaat. Er wordt goed samengewerkt, collega’s geven om elkaar en communiceren op een open en eerlijke manier met elkaar. Er wordt samen hard gewerkt aan goede zorg. Er is ruimte voor mens zijn, zowel voor bewoners als medewerkers.

Wil jij graag werken op het Grotenhuis? Bekijk de vacatures:

Overstappen naar de zorg

Overweeg jij een carrièreswitch naar de zorg? Droom jij wel eens over een carrière in de zorg maar heb je de stap nog niet eerder durven maken? Dan is nu het moment om jouw droom na te gaan jagen. Wij helpen jou als zijinstromer in de zorg graag om deze overstap succesvol te laten verlopen. Wil je meer weten? Lees meer over onze opleidingsplekken en de mogelijkheden die Sensire jou biedt.

De eerste stap die ik binnen zette, voelde direct vertrouwd. Ik werd warm ontvangen. Ik geniet hoe er met de bewoners wordt omgegaan, zoveel respect en belevingsgerichte zorg.