Back to school en het ziekenhuis

Back to school en het ziekenhuis

“Medestudenten, nieuwe collega’s, een wit uniform en een totaal nieuwe werkomgeving. Dit was het begin van mijn opleiding tot oncologieverpleegkundige, erg wennen en soms ook even slikken! Sinds september volg ik de opleiding en tijdens deze opleiding loop ik stage in het Slingeland ziekenhuis. Na jarenlang dromen en een sollicitatieprocedure, ben ik aangenomen als oncologieverpleegkundige voor de regio Doetinchem. Een kans van Sensire die ik met beide handen heb aangegrepen!”

“Om het diploma in december 2019 te mogen ontvangen, is het een eis om 1200 praktijkuren te werken in het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. Een werkomgeving die ik na mijn hbo-V heel bewust achter mij had gelaten, omdat het niet echt mijn ding was. De hiërarchie tussen specialist en verpleegkundige sprak mij totaal niet aan. Ik moet eerlijk zeggen dat de hiërarchie minder is ten opzichte van een aantal jaar geleden, maar toch blijft dit ook nu knagen. In de thuiszorg ervaar ik deze hiërarchie een stuk minder of in ieder geval op een andere manier. Toch zit ik er nu weer middenin en dan ook in de rol van leerling. Een rol die zeker even wennen is gezien ik toch al een paar jaar heb gewerkt als (wijk)verpleegkundige. Leerdoelen, reflecteren en terugkoppelen, het hoort er allemaal weer bij. Het heeft best even geduurd voordat ik mijn plekje op de afdeling had gevonden, maar inmiddels is dat goed gelukt!”

“Tijdens deze stage heeft Sensire aan het Slingeland ziekenhuis de eis gesteld dat ik altijd boventallig ingepland sta. Dit geeft mij veel kansen om mij te verdiepen in casussen en vrijheid om overal mee te kijken waar ik wil. Er staan nog genoeg wensen op mijn lijstje die ik de komende tijd ga afvinken. Op dit moment loop ik stage op afdeling N2 (MDL, chirurgie en urologie) en binnenkort een aantal maanden op B1 (interne en longziekten)/dagbehandeling chemotherapie. Op deze afdelingen zie ik veel rondom diagnostiek en behandeling van oncologische aandoeningen en deze ervaringen neem ik straks mee in mijn werk als oncologieverpleegkundige.”

Tijdens deze stage heeft Sensire aan het Slingeland ziekenhuis de eis gesteld dat ik altijd boventallig ingepland sta. Dit geeft mij veel kansen om mij te verdiepen in casussen en vrijheid om overal mee te kijken waar ik wil.

“Vaak krijg ik de vraag of ik in het ziekenhuis wil blijven werken. Volmondig zeg ik dan nee! Ik kom er juist weer achter waarom ik voor de thuiszorg heb gekozen. De zelfstandigheid, het voorrecht om bij de mensen thuis te komen, het huiselijke, het kopje koffie of thee tijdens het gesprek… dat is mijn ding! Gelukkig mag ik één dag per week hiervan genieten als ik mee loop met de oncologieverpleegkundige, daar geniet ik het meest van!”

Foto Charella van Ee
Charella van Ee Oncologieverpleegkundige

Charella heeft een aantal jaar ervaring als wijkverpleegkundige. In november 2019 heeft ze de opleiding tot oncologieverpleegkundige afgerond. BIG-nummer: 79.918.788.930