Werken in De Bloesem
Werken in De Bloesem

Werken in De Bloesem

Met ruime kamers, twee tuinen en een toegewijd team is De Bloesem in Neede een warm huis voor mensen met dementie. Familie en vrienden kunnen gewoon in en uit en De Bloesem heeft een fijne band met het dorp en een actieve kring van vrijwilligers.

De Bloesem is een modern gebouw uit 2012 met 14 ruime appartementen op de begane grond. De kamers zijn opvallend groot, zodat er voldoende ruimte is voor hulpmiddelen om je fysiek te ontlasten.

Er zijn twee huiselijke woonkamers waar een deel van het dagelijks leven zich afspeelt: de krant lezen, muziek luisteren, een spelletje doen, samen koken en eten. Er zijn twee tuinen en er worden kippen gehouden.

Een klein, hecht team

Hecht en vertrouwd “We kunnen niet met elkaar en niet zonder elkaar”, grappen de leden van het team van De Bloesem als ze wordt gevraagd naar hun samenwerking. Het is een klein, hecht team dat elkaar goed kent en ook voor de bewoners en hun familie vertrouwde gezichten vormt.

Elke bewoner heeft binnen het team een eigen eerste contactpersoon, die ook voor de familie het vaste aanspreekpunt is. Na de eerste zes weken is er met de contactpersoon een moment om te evalueren hoe het gaat, maar ook op alle andere momenten dat dat gewenst is, kan de contactpersoon worden benaderd. Samen kunnen het team en de familie de bewoner een fijne tijd geven.

Praktische informatie

Meijersweg 31/35, 7161 CK Neede

Inhoudsopgave Inhoudsopgave
Informatie op deze pagina