De Heikant
De Heikant

De Heikant

De Heikant
Raadhuisplein 100
7031 VE Wehl

De Heikant is een bijzondere woning voor mensen met dementie. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met een woon-/slaapkamer en een doucheruimte met toilet. Er zijn vier gemeenschappelijke huiskamers met televisie en met allen een keuken. Daarnaast zijn er verschillende ruimtes waar de bewoners met familie en vrienden kunnen zitten of een verjaardag of andere feestelijke gebeurtenis kunnen vieren. In de gezellige huisbioscoop worden films en televisieprogramma’s gekeken of er wordt geluisterd naar muziek van toen en nu. De bewoners kunnen dit doen samen met de medebewoners, onze vrijwilligers, maar ook de familie is altijd welkom.

Een verhuizing naar De Heikant is niet niks, voor zowel de toekomstig bewoner als familie en naasten. Het project ‘De Heikanteling’ staat er voor om deze ingrijpende gebeurtenis op een waardige manier te begeleiden en zo plezierig mogelijk te maken voor de betrokkenen.

Naast ‘waardigheid’ is ook ‘trots’ onderdeel van het project. Het team, de bewoners en familie worden nauw betrokken bij mogelijke veranderingen en hebben een actieve rol in het verbeteren van de faciliteiten.

Binnen en buiten De Heikant zijn er allerlei mogelijkheden om te wandelen. Dat kunt u ook samen met een vrijwilliger of familielid doen. De Heikant is onderdeel van woonzorgcentrum Oldershove in Wehl, waar ouderen zelfstandig wonen, al of niet met ondersteuning van wijkzorg. In Oldershove is een restaurant en ontmoetingsruimte waar ook bewoners van De Heikant en hun naasten van harte welkom zijn.

Meer zien? Over ons project 'De Heikanteling' hebben we een documentaire gemaakt: