De Lindenhof
De Lindenhof

De Lindenhof

De Lindenhof
Smidsstraat 48/52
7251 XS Vorden

De kleinschalige woonvorm De Lindenhof bestaat uit 21 appartementen, verdeeld over drie groepswoningen. De Lindenhof is geselecteerd als een van de vier kerndeelnemers van het landelijke project ‘Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg’. Dit project staat voor de gewenste beweging van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’ en is gericht op een manier van wonen met zorg waarin het leven zelf, ‘waardigheid’ en ‘trots’ centraal staan in plaats van de zorg zelf. Bij De Lindenhof is het zelfs mogelijk dat ook de partner bij ons komt wonen, ook al hebben ze geen zorgindicatie.

De bewoners van zeven appartementen delen een gezellige keuken en huiskamer. In deze ruimten speelt zich grotendeels het dagelijks leven van de bewoners af. De krant lezen, een spelletje doen, samen koken en eten. De Lindenhof beschikt eigenlijk over alle faciliteiten die nodig zijn om zoveel mogelijk aan te sluiten bij het leven zoals onze bewoners dat gewend zijn.

Onderdeel van de samenleving blijven, dat is wat het team bij De Lindenhof nastreeft. Door de samenwerking met de familie, vrienden, vrijwilligers en de inwoners van Vorden wordt zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij het dagelijks leven zoals onze bewoners dat gewend waren. Naar de bakker, de supermarkt of de wekelijkse markt in het dorp is iets wat inmiddels weer onderdeel is van de wekelijkse routine.