De overstap naar de zorg: Gewoon lekker doen!
De overstap naar de zorg: Gewoon lekker doen!

De overstap naar de zorg: Gewoon lekker doen!

In de zoektocht naar persoonlijke en professionele groei, ontdekken we vaak nieuwe passies. Kelly Spoor - ter Bogt heeft dit meegemaakt, zij ging van kapster naar helpende-plus. “Sensire denkt met je mee in wat er mogelijk is. Als ík van kapster naar helpende-plus kan overstappen met drie jonge kinderen, kan iedereen die het wil de stap naar de zorg zetten. Het maakt niet uit of je kok, automonteur of kapster bent, de zorgsector staat voor iedereen open. Je kunt altijd de zorg in. Je bent nooit te oud om te leren en om van carrière te veranderen!" vertelt Kelly.

Van kapster naar helpende-plus

“Ik was kapster van beroep. Tijdens de coronacrisis moesten alle kapsalons sluiten en tegelijkertijd stond de zorg op zijn kop. Toen ben ik gaan denken: is dit wat ik mijn hele leven wil doen? Ik ben klaar voor verandering. De keuze om de zorg in te gaan was snel gemaakt en ik begon met een opleiding tot helpende-plus. Uiteindelijk kon ik beginnen bij Sensire. Ik werd direct gezien als collega en ze wilden mij direct dingen leren. Je hoort er direct bij en dat is een fijn gevoel.” 

Sensire denkt met je mee

Sensire denkt met je mee in wat er voor je mogelijk is. Kelly: “Er is echt met mij meegekeken naar wie ik ben als persoon. Vragen als ‘Gaat dit werken voor jou?’ ‘Is er iets anders dat je nodig heb?’ ‘Waar loop je tegenaan?’ Sensire kijkt echt naar je als persoon, je bent geen nummertje. Iedere collega bewandelt een ander pad, Sensire biedt echt ondersteuning op maat. Als je hulp nodig hebt is het even een belletje of appje en je hebt zo het antwoord op je vraag. Dat is heel fijn!” 

Persoonsgericht onderwijs

“Bij Sensire denken ze echt met je mee, ze kijken naar de individu en niet naar je als (personeels)nummertje. Natuurlijk moet je zelf een goede inzet tonen. Stel je hebt moeite met bijvoorbeeld medisch rekenen, kun je dit altijd aangeven en dan kijken ze met je mee naar hoe ze je kunnen ondersteunen bij dit onderdeel. Wat ik heel fijn vind is dat je regelmatig ontwikkelgesprekken hebt, waarin ze ook weer naar jou persoonlijk kijken met je meedenken. Mijn advies voor mensen die twijfelen om zich te laten opleiden tot helpende plus zou ik zeggen: Gewoon lekker doen! Je krijgt er zoveel voor terug.” 

Geschreven door: Kelly Spoor - ter Bogt

Kelly werkt als helpende-plus bij Sensire