Dit is voor mij de perfecte uitkomst
Dit is voor mij de perfecte uitkomst

Dit is voor mij de perfecte uitkomst

Sophie was, ondanks dat haar moeder en zus in de zorg werkten, vroeger niet geïnteresseerd in een baan in de zorg. Tot ze voor een operatie in het ziekenhuis belandde. Ze licht toe: “Toen viel bij mij het kwartje. Het leek me mooi om voor mensen te kunnen zorgen, voor hen klaar te staan en echt wat te kunnen betekenen voor iemand. Dat is voor mij de doorslag geweest om voor de zorg te gaan.”

Voor hen klaar te staan en echt wat te kunnen betekenen.

Toen Sophie haar profielkeuze moest maken op de middelbare school, koos ze dan ook voor het vakkenpakket Zorg en Welzijn met het vak biologie. In eerste instantie begon Sophie na de middelbare direct met de studie tot mbo-verpleegkundige. “Gedurende de opleiding kwam naar voren dat het op dat moment te hoog gegrepen was voor me. In het vierde jaar ben ik afgestroomd naar niveau 3, deze heb ik afgerond en na de tijd ben ik direct aan de slag gegaan.”

Ze vond haar draai in het werkende leven en besloot na ruim een jaar te hebben gewerkt als VIG-er, om door te leren naar verpleegkundige. “De uitdagingen, het overstijgende denken en de doorgroeimogelijkheden van niveau 4 gaven voor mij uiteindelijk de doorslag om met een BBL-opleiding te starten. Ik heb ook heel bewust voor BBL gekozen, in de praktijk leer ik voor mijn gevoel veel meer en makkelijker. Ook heb ik een bepaalde leeftijd waarop ik ook gewoon geld wil en moet verdienen. Dit is voor mij de perfecte uitkomst.”

Geschreven door: Sophie Lieverdink

Volgt bij Sensire de BBL-opleiding tot verpleegkundige. Ze is werkzaam in de wijk.