Eigenheid van ieder mens vind ik erg belangrijk
Eigenheid van ieder mens vind ik erg belangrijk

Eigenheid van ieder mens vind ik erg belangrijk

Monique Tetteroo is al vele jaren werkzaam in de zorg. Begonnen in 1989 als kraamverzorgster en, na een aantal jaren fulltime voor haar 4 kinderen te hebben gezorgd, nu alweer een behoorlijk aantal jaren parttime in de wijkzorg als verpleegkundige bij Sensire. Voor haar is het persoonlijke contact met de klant dat wat haar werk zo mooi maakt.

“Een goed gesprek met de klant, gewoon even luisteren tijdens een kop koffie, zien dat iemand groeit in functioneren en/of zelfbeeld”. Toen ik stage liep in het ziekenhuis (tijdens de opleiding tot Verpleegkundige in 2014-2016) kreeg ik de bevestiging dat het werken in de wijk op mijn lijf is geschreven. In het ziekenhuis moest ik een stuk eigenaarschap en vrijheid inleveren, daar werd extra benadrukt hoe belangrijk deze waarden voor mij zijn. In het ziekenhuis/instelling geven mensen zich (soms) letterlijk over en is de tijd om elkaar te leren kennen vaak kort. In de wijk kan ik een band opbouwen met klanten en echt iets voor ze betekenen. Gelukkig staat het geluk van de klant bij Sensire ook erg hoog in het vaandel, ik ben dan ook erg trots dat ik bij Sensire werk.”

Voor Monique staat in alles wat ze doet geluk centraal, zowel thuis als op haar werk. “Ik ben van nature positief ingesteld en wil graag zowel klanten als collega’s motiveren. Ik kijk graag naar wat mogelijk is en niet naar de onmogelijkheden, al zou ook ik soms graag willen dat de regels net even wat anders zouden zijn.”

Deze positiviteit probeert Monique ook echt uit te stralen en over te brengen op haar klanten. Hierin draagt ook bij dat Monique naast haar werk in de wijk medeverantwoordelijk is met haar man voor een agrarisch bedrijf. Dit stukje ondernemerschap maakt ook dat ze stappen durft te zetten, voor zichzelf maar ook zeker voor de klant. “Eerlijk is eerlijk, eigenlijk zit niemand echt op zorg te wachten, vaak uit noodzaak geboren wordt onze hulp ingeschakeld. Door een luisterend oor te bieden weet ik het vertrouwen van de klant te winnen. Zodra het vertrouwen er is kan ik samen met de klant en bijvoorbeeld de familie kijken wat er nodig is om de klant, daar waar mogelijk, het leven te laten leiden dat hij/zij graag wil. De nieuwe situatie moet onderdeel worden van dit leven. En soms hoort het onderdeel zorg daar dan bij zonder dat de eigenheid van het leven wordt verstoord”.

Naast eigenheid en regie is respect voor elkaar ook erg belangrijk voor Monique. “Ik stap dagelijks letterlijk binnen bij klanten met veel kennis en kunde over de zorg onder mijn arm. Op het moment dat ik de drempel over stap respecteer ik de normen en waarden van de klant, ik ben tenslotte degene die aan mag schuiven. Als een soort kameleon weet ik mij aan te passen aan de leefwereld van de klant tenzij de professionaliteit in het gedrang komt. Ik ben niet degene die bepaalt hoe een klant moet gaan leven. Ik kan tips en trucs geven ten aanzien van de vernieuwde situatie maar de klant behoudt de regie.”


Wat Monique als prettig ervaart bij werken bij Sensire, is dat ook de medewerkers zelf regie hebben. Over bijvoorbeeld hun loopbaan. Er worden veel mogelijkheden geboden om persoonlijk en/of professioneel te groeien en er is aandacht voor de mensen op de werkvloer.

Het grootste compliment dat Monique kan krijgen? “Als ik na een paar vrije dagen weer bij een klant kom en ik word begroet met ‘Goh, wat fijn da’j d’r weer bunt’.”

Aan de slag als verpleegkundige in de wijk? Op onze website vind je onze actuele vacatures.

Foto Monique Tetteroo
Monique Tetteroo Verpleegkundige

Sinds 1998 werkt Monique in de zorg, nu als verpleegkundige in Borculo. BIG-nummer: 19.920.676.130