Geen dag is meer hetzelfde
Geen dag is meer hetzelfde

Geen dag is meer hetzelfde

Nathalie Kroon is nog maar net neergestreken in de Achterhoek. Sinds januari woont én werkt ze hier. Nadat ze als verpleegkundige in Groningen heeft gewerkt, miste ze de uitdaging. Nu werkt ze als trainee wijkverpleegkundige in Gaanderen. Wat gebeurt er achter die zorg? Daar was ze altijd al benieuwd naar, nu ziet ze het iedere dag.

“Geen dag is meer hetzelfde,” zegt Nathalie. “Als verpleegkundige zag ik al veel verschillende mensen, nu zie ik nóg meer verschillende mensen. Als wijkverpleegkundige zie en schakel je ook met de mensen achter de zorg. Familie, netwerk, ergotherapie, fysiotherapie, noem maar op. Ik vind dat geweldig. Centraal staan altijd mijn klanten in de wijk. Daar blijf ik ook komen, want dat vind ik belangrijk. Niet alleen is mijn zakelijke netwerk groter, mijn takenpakket is ook breder: Het stellen van indicaties, zorgplannen aanpassen voor de klant, dat hoort er nu ook bij."

Als het moment daar is, dan halen we trainee er gewoon af. Ik zit hier wel op mijn plek.

“Als wijkverpleegkundige kan ik net wat meer tijd pakken voor een klant. Dat levert hele mooie gesprekken op. We besteden bij Sensire veel tijd aan de (medische) voorgeschiedenis (=anamnese) van een klant. Omdat ik nog zo vers als wijkverpleegkundige werk, stel ik deze vragen ook als ik mijn klanten wil leren kennen. Daar haal ik veel uit. Een meneer wil zó graag thuis blijven wonen, naast zijn dochter en bij de moestuin waar hij bijna altijd te vinden is. Die onderhoudt hij nog zelf. Bij hem en zijn dochters is zoveel liefde te vinden en een even grote wens om thuis te blijven. Dat maken we graag mede mogelijk.”  

Bewust heeft Nathalie gekozen voor de functie van trainee. “Ik heb geen ervaring als wijkverpleegkundige, op school kreeg ik dit vak niet geleerd. De functie van trainee geeft me de ruimte om de tijd te pakken om met het vak vertrouwd te raken. Ik heb een coach bij Sensire bij wie ik heb meegelopen, die zo nu en dan meekijkt en bij wie ik altijd terecht kan. En als het moment daar is, dan halen we trainee er gewoon af. Ik zit hier wel op mijn plek.” 

Op zoek naar een leuke en uitdagende baan als wijkverpleegkundige? Op onze website vind je de actuele vacatures. Je kan ook direct contact opnemen met onze recruiters via whats app, chat of werving@sensire.nl.

Foto Nathalie Kroon
Nathalie Kroon Trainee wijkverpleegkundige

Nathalie Kroon is nog maar net neergestreken in de Achterhoek. Als wijkverpleegkundige is geen dag hetzelfde! BIG-nummer: 9.919.540.230