Ik vind het belangrijk dat collega's het beste uit zichzelf halen
Ik vind het belangrijk dat collega's het beste uit zichzelf halen

Ik vind het belangrijk dat collega's het beste uit zichzelf halen

Bevoegd en bekwaam, verdieping van het vak en persoonlijke ontwikkeling. Daar kun je voor terecht in de digitale leeromgeving. “En dat gebeurt”, ziet Judith van Zelst. In haar functie als senior teamverpleegkundige heeft zij altijd inzicht in de deskundigheid van haar team.

Eén keer per jaar heeft Judith met haar collega’s een persoonlijk ontwikkelgesprek, voorafgaand bekijkt ze de deskundigheid van haar team in de digitale leeromgeving. Niet alleen wordt er dan gekeken naar bevoegd en bekwaam. Judith: “Hoe ontwikkelt het team zich en is daarin nog wat nodig? Wil jij je nog ergens in verdiepen? Hoe werken we met elkaar samen? Zijn voorbeelden van vragen die we dan gaan beantwoorden. Ik vind het belangrijk dat collega’s het beste uit zichzelf halen. Dat kan bij Sensire. Dat ondersteun ik graag.”

De digitale leeromgeving is goed voor een ieders persoonlijke ontwikkeling. “Ook de invloed op het functioneren van een team is groot”, aldus Judith. “Collega’s zijn enthousiast en inspireren andere collega’s tot het volgen van een leerreis. Kennis wordt gedeeld en dat levert mooie inhoudelijke discussies op. Met als uiteindelijk resultaat: de kwaliteit van zorg wordt nóg hoger.”  

Niet alleen wordt stil gestaan bij de behoefte van een collega. “Ook wordt naar de behoefte van onze bewoners gekeken”, voegt Judith toe. “Als er een nieuwe bewoner bij ons komt wonen met een specialistisch ziektebeeld, bekijk ik tussentijds de deskundigheid van mijn team. Ik ga met het team in overleg: Zijn er collega’s bekwaam voor de handelingen die het ziektebeeld met zich meebrengt? Zo niet wat is er nodig om een collega te bekwamen? Wie heeft er interesse? En wat is dan het aanbod van de digitale leeromgeving?”  

De digitale leeromgeving biedt ontzettend veel mogelijkheden. Wat iedereen er mee doet is per collega verschillend. “De een is leergierig, een ander gaat bijna met pensioen en staat er wat anders in. Die keuzes verschillen en mogen verschillen”, vertelt Judith. “Het mooie is dat er een groot aanbod ligt, voor ieder wat wils. Bij Sensire kun jij je niet alleen ontwikkelen om bevoegd en bekwaam te blijven én op de gebieden waar je affiniteit mee hebt. Ook krijg je de kans om je competenties verder ontwikkelen. Wil jij je graag inzetten voor een specifiek project? Dan kan dat ook.” 

Op zoek naar een leuke en uitdagende baan als senior teamverpleegkundige? Op onze website vind je de actuele vacatures. Je kan ook direct contact opnemen met onze recruiters via whats app, chat of werving@sensire.nl.

Foto Judith van Zelst
Judith van Zelst Senior teamverpleegkundige

Senior teamverpleegkundige bij Den Ooiman (PG). BIG-nummer: 79.053.142.830