Ik wil... mijn werk waar kunnen maken
Ik wil... mijn werk waar kunnen maken

Ik wil... mijn werk waar kunnen maken

Ziekenverzorgende. Een functienaam die tegenwoordig nog amper wordt gebruikt, ruim 30 jaar geleden was dat wel anders: Marion behaalde in 1985 haar diploma en ging aan de slag als ziekenverzorgende bij Den Ooiman. Na een kleine uitstap werkt zij nog steeds bij Sensire. “Elke dag tovert een lach op mijn gezicht.”

Inmiddels werkt Marion bij Pelgrimhof. “Ik heb een groot contract en hier kon ik de uren aaneengesloten werken. De PG-afdeling was nieuw voor me, dus ik wilde wel even kunnen verkennen of het iets voor me is. Ik heb een paar keer meegelopen en ik vond het geweldig. Hier werk ik al drie jaar. Ondertussen heb ik Sensire in de breedte leren kennen: Via Den Ooiman naar Waterrijk en naar Pelgrimhof. En tussendoor een kleine uitstap naar een andere organisatie. Die uitstap duurde twee jaar. Ik miste daar de duidelijkheid.”

Marion blijft de ouderenzorg bijzonder vinden. Dat zij in de zorg zou gaan werken stond al vroeg vast. “Mijn moeder vertelde dat ik als kind al altijd aan het zorgen was. Ik ben een ‘oude’ rot in het vak. Enthousiast word ik van de dynamiek die ontstaat als er jonge mensen bij het team komen werken. Zij zijn wat losser en op digitaal gebied wat vaardiger. Daar kan ik veel van leren én zij leren weer van mijn ervaring.”

Niet alleen de dynamiek verandert. Ook de zorg verandert, concludeert Marion na jaren werken. “Daar ga je gewoon in mee. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, dat houd me scherp.” Een mooie verandering vindt Marion dat zij tegenwoordig in het huis van een bewoner werkt. “Pak de koffie en voel je thuis. Recent vierde de vrouw van een bewoner zijn verjaardag, zijn dochter tipte ons. Zij heeft ook bloemen voor haar vader gekocht, zodat hij zijn vrouw kon verrassen. Dat zou hij thuis ook hebben gedaan, dus hier ook. Wat een geluk zagen we.”

Los van alles heeft Marion ook een hele persoonlijke drive waarom zij nog altijd bij Sensire werkt. Een tijd geleden is zij getroffen door een herseninfarct en Sensire gaf haar de kans om te re-integreren na revalidatie. “Ik wilde perse weer mijn oude niveau halen en terug aan het werk. Sensire en het team heeft me die ruimte en kans gegeven. Mijn dankbaarheid is groot. Ik sta er weer, voor mezelf, de bewoners en Sensire.”  

Op zoek naar een leuke en uitdagende baan als woonbegeleider? Op onze website vind je de actuele vacatures. Je kan ook direct contact opnemen met onze recruiters via whats app, chat of werving@sensire.nl.

Foto Marion  Hooyman
Marion Hooyman Verzorgende Pelgrimhof

Ziekenverzorgende. Een functienaam die tegenwoordig nog amper wordt gebruikt, ruim 30 jaar geleden was dat wel anders, nu werkt ze als verzorgende op Den Ooiman.