Ik wil...niet stilstaan in mijn vak
Ik wil...niet stilstaan in mijn vak

Ik wil...niet stilstaan in mijn vak

Al 25 jaar werkt Esther bij Sensire. Sinds 1 oktober in de functie van teamverpleegkundige. Een functie die goed bij Esther past. Hoewel ze zich zelf ook wel detective noemt. “Op het moment dat mensen met dementie bij ons komen wonen, zijn zij vaak een ander mens. Wie bent u nu? Wat is plezierig? Wat kunt u zelf?” Dit speurwerk maakt het werk van Esther bijzonder.

25 Jaar geleden begon Esther als leerling ziekenverzorgende bij Sensire. “Ik was net klaar met mijn opleiding en kreeg een hernia. Dat was nog een andere tijd. Als je een hernia had was het eigenlijk wel klaar; ik werd afgekeurd. Ik kon bij Sensire blijven en aan de slag op de centrale planning. Dat heb ik 15 jaar gedaan. Ondertussen bleef ik altijd feeling houden met de zorgteams en kwam ik erachter dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Ik ging weer aan de slag als oproepkracht in de zorg.”

Ik wil een persoon graag goed leren kennen. Wie bent u? Wat vindt u nu plezierig? Wat kunt u zelf? 

“Mijn hart ligt toch echt wel in de zorg. En dan specifiek bij de demente bewoners. Er komt toch vaak een ander mens bij ons wonen, dan hij/ zij voorheen thuis was. Ik wil een persoon graag goed leren kennen. Wie bent u? Wat vindt u nu plezierig? Wat kunt u zelf? De bewoners hebben de regie over hun eigen leven. En als het de bewoners niet meer lukt, ligt de regie bij naasten. Op dit punt kunnen we veel doen en betekenen. Dat maakt mijn werk mooi.”

Esther weet met al haar ervaring de weg bij Sensire goed te vinden. Ook op het vlak van haar persoonlijke ontwikkeling. “Ik wilde op een gegeven moment wel wat meer. Deze ambities heb ik kenbaar gemaakt en ik kreeg een reactie terug dat er twee mooie opleidingsplekken vacant waren. Op één heb ik gesolliciteerd. Ik ben een opleiding gaan volgen tot teamverpleegkundige en sinds 1 oktober gediplomeerd.

Op zoek naar een leuke en uitdagende baan als teamverpleegkundige? Op onze website vind je de actuele vacatures. Je kan ook direct contact opnemen met onze recruiters via whats app, chat of werving@sensire.nl.

Foto Esther  van Loo
Esther van Loo Teamverpleegkundige Weidepad

25 Jaar geleden begon Esther als leerling ziekenverzorgende bij Sensire en tegenwoordig in de functie van teamverpleegkundige. BIG-nummer: 29.925.150.430