Mooi om te zien en bij het geheel - van begin tot eind - betrokken te zijn
Mooi om te zien en bij het geheel - van begin tot eind - betrokken te zijn

Mooi om te zien en bij het geheel - van begin tot eind - betrokken te zijn

Op dit moment volgen vele studenten bij Sensire een opleiding. Om hen te begeleiden heeft Sensire praktijkopleiders, één van hen is Debbie Tempels. Debbie werkt daarnaast als verpleegkundige in de wijk. “Praktijkopleider is geen functie maar een rol”, zegt Debbie. Vanuit deze rol levert Debbie een bijdrage aan het leerklimaat bij Sensire.

De begeleidingsprocedure bij Sensire loopt van de informatiebijeenkomst tot de eindbeoordeling. “Ik ben diegene die de studenten vanuit een helicopterview bevraagt”, vertelt Debbie. “Hoe was je kennismaking met Sensire? Wat verwacht je van de begeleiding? Is het duidelijk wat de opleiding van je vraagt? In gesprekken met studenten komen deze vragen allemaal aan bod. Samen formuleren we dan leerdoelen die een volgend gesprek weer besproken zullen worden.”

Debbie rondt in januari haar opleiding tot praktijkopleider af. “Verpleegkundige, een opleiding en moeder van twee jongens. Het lukt. Daar ben ik wel heel trots op.” Trots is zij ook op de ontwikkeling die de studenten mee maken. “Sommige studenten weten niets van de zorg. En dan komen ze op het punt dat ze denken: Hé ik ga mijn VIG gewoon halen! Mooi om te zien en bij het geheel – van begin tot eind - betrokken te zijn.” De studenten zijn dan student-af en worden definitief in een team geplaatst. “Ga geen poppetjes opvullen, maar kijk naar iemands competenties en vaardigheden”, geeft Debbie de teams nog mee.

Sensire investeert veel in studenten. “Dan bedoel ik niet alleen de jonge mensen die nog in de schoolbanken zitten, maar ook collega’s of zij-instromers die een opleiding gaan doen”, aldus Debbie. "De investering is niet alleen financieel, ook in tijd en ruimte." 

Wil je meer weten over het werken bij Sensire? Op onze website vind je de actuele vacatures. Je kan ook direct contact opnemen met onze recruiters via whats app, chat of werving@sensire.nl

Foto Debbie Tempels
Debbie Tempels Verpleegkundige en praktijkopleider

Debbie Tempels, verpleegkundige en werkt als praktijkopleider in Montferland en Doetinchem. BIG-nummer: 9.920.704.730