Ondersteuning door (oud) zorgprofessionals
Ondersteuning door (oud) zorgprofessionals

Ondersteuning door (oud) zorgprofessionals

Er is de aankomende weken veel (extra) werk te verzetten bij klanten in de wijk en op onze woonzorglocaties. Hiervoor zoeken wij hulp (van herintreders) in de zorg. Wat de (exacte) werkzaamheden zijn en waar ondersteuning nodig is zal ook mede afhankelijk zijn van de ontwikkelingen van het coronavirus. 

Ben jij gediplomeerd helpende, verzorgende IG of verpleegkundige? En wil je in deze tijd onze collega's in de wijk of op één van onze woonzorglocaties ondersteunen? Ben je nog wel bevoegd, maar wellicht voor (een aantal handelingen) niet meer bekwaam? Wil je herintreden in de zorg? Met behulp van het onderstaande formulier vragen wij je te laten weten welke mogelijkheden je ziet en met welke werkzaamheden je zou kunnen ondersteunen. 

Na het invullen van de vragenlijst nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op, zodat we je op basis daarvan kunnen matchen met gevraagde ondersteuning.

Note: heb je géén zorgachtergrond? Reageer dan niet, in deze tijd kunnen we je helaas niet inzetten en kunnen we ook geen contact met je opnemen. 

herintreden voormalig verpleegkundigen en artsen

In het kader van nood breekt wet is deze week door het Kabinet aangekondigd dat voormalig verpleegkundigen en artsen zelfstandig kunnen worden ingezet om de continuïteit van de zorg te garanderen. Aan de inzet van de voormalig verpleegkundigen en artsen, die niet meer BIG geregistreerd zijn, zijn wel voorwaarden verbonden voor beide beroepsgroepen. De voorwaarden zijn tot stand gekomen in overleg met V&VN, KNMG en de Inspectie voor de gezondheidszorg en jeugd (IGJ).

De voorwaarden zijn:

  • Het moet gaan om verpleegkundigen en artsen van wie de BIG-registratie is verlopen na 1 januari 2018, waarbij de beëindiging van de registratie niet mag zijn veroorzaakt door een tuchtrechtelijke maatregel;
  • De inzet is beperkt tot noodzakelijke zorg, een situatie waarbij het niet mogelijk is om een BIG geregistreerde zorgverlener in te zetten;
  • Dat zij worden ingezet voor niet-complexe zorg, die aansluit bij de recente werkervaring;
  • Dat er goede afspraken worden gemaakt tussen de niet- geregistreerde arts en verpleegkundigen en hun geregistreerde collega’s op de werkvloer. Specifiek over hoe te handelen in het kader van voorbehouden handelingen.

Heb je interesse in herintreden? Schrijf je ook dan snel in via onderstaande button, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. 


Geschreven door: