PG en somatiek: de perfecte combinatie
PG en somatiek: de perfecte combinatie

PG en somatiek: de perfecte combinatie

Tijdens de opleiding Verpleegkundige heeft Silke voor het eerst kennis mogen maken met Sensire. Een hele positieve ervaring, die ertoe heeft geleid dat ze na haar stageperiode is blijven ‘plakken’. “Ik ben bij Pelgrimhof blijven werken naast mijn studie o.b.v. een 0-uren contract. Heel erg waardevol, want dan leer je het vak Verpleegkundige pas écht.”

Na het succesvol afronden van de opleiding is Silke aan de slag gegaan op zowel de somatiek als de Psychogeriatrische (PG) afdeling van Pelgrimhof. “De PG afdeling is de afdeling van mijn voorkeur. Ik vind het een uitdaging om met de bewoners op deze afdeling te werken. Bij heeft de familie een belangrijke rol in het alledaagse leven, dat draagt bij aan de huiselijke sfeer op Pelgrimhof. Ook met uitjes en andere activiteiten kunnen we eigenlijk altijd rekenen op de hulp van de familie.”

Het is echt een voordeel dat Sensire al deze verschillende afdelingen heeft.

Naast het contact met de bewoners en familie hecht Silke ook veel waarde aan de samenwerking met collega’s. “Voordat ik begon met mijn stage was ik wat huiverig of collega’s wel open zouden staan voor de ideeën van een nieuweling. Gelukkig was deze angst totaal niet nodig! De samenwerking met de collega’s was prettig en open. Ik heb veel geleerd van mijn collega’s door de ervaring die ze hebben, ik kon en kan echt op ze terugvallen als ik het even niet meer weet. Daartegenover staat dat ik nieuwe inzichten vanuit de opleiding meeneem die we dan samen proberen om te kijken wat het doet voor de bewoners.”

PG en somatiek: de perfecte combinatie

Na het afronden van de opleiding wilde Silke graag bij Sensire blijven werken. “Er was een vacature op de somatiek afdeling, alleen die was voor slechts 16 uur. Ik heb toen navraag gedaan of ik ook somatiek en PG mocht combineren, zodat ik meer uren kon gaan werken. Gelukkig kon dat, waardoor ik nu ongeveer 28 uur per week werk, waarvan inmiddels 20 uur op de PG afdeling. Deze combinatie vind ik echt heel erg fijn. Ik kan enerzijds werken op de PG-afdeling met een redelijk vast rooster en daarnaast kan ik mijzelf flexibel inplannen op somatiek om voldoende uren te kunnen maken. Wat dat betreft is het echt een voordeel dat Sensire al deze verschillende afdelingen heeft. Zo kan ik makkelijker meer uren maken én voor mijzelf heeft het als voordeel dat ik mijn kennis in de praktijk kan brengen op beide vakgebieden. Dat maakt mij tot een goede, complete Verpleegkundige. Ik kan altijd terugvallen op mijn teamverpleegkundige. Als ik hulp nodig heb, dan kan ik die vragen en dat geeft vertrouwen. Kortom: voorlopig zit ik hier goed."

Op zoek naar een leuke en uitdagende baan bij Sensire? Op onze website vind je de actuele vacatures. Je kan ook direct contact opnemen met onze recruiters via whats app, chat of werving@sensire.nl.

Foto Silke Salemink
Silke Salemink Verpleegkundige Pelgrimhof

Tijdens de opleiding Verpleegkundige heeft Silke kennis gemaakt met Sensire. Een hele positieve ervaring: na haar stageperiode is zenblijven ‘plakken’. BIG: 69.925.391.830