Samen de schouders eronder en de blik op de toekomst
Samen de schouders eronder en de blik op de toekomst

Samen de schouders eronder en de blik op de toekomst

Frans Uffing is als coördinerend woonzorgbegeleider werkzaam op één van de leerafdelingen van Sensire binnen de Lunette, Veerpoort. De leerafdeling wordt gerund door een groep vaste collega’s aangevuld met leerlingen die de opleiding tot verzorgende IG of Verpleegkundige volgen. Met zijn ervaring als praktijkopleider speelt Frans een belangrijke rol in het begeleiden van leerlingen en daarmee het opbouwen van het team. Enthousiast vertelt hij over zijn rol en de kansen en uitdagingen die er op het pad van het team komen.

Over werken op Veerpoort bungalows

“De leerafdeling heeft geen hele prettige tijd achter de rug, dat hebben we gelukkig nu achter ons gelaten. We focussen ons op de toekomst, waarbij we vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de zorg als team samen kijken naar hoe het anders en beter kan.”

“Op het gebied van welzijn ligt de coördinerende rol bij mij. Met mijn MMZ achtergrond heb ik zowel richting de welzijnsmedewerkers als ook richting de familie een coördinerende rol. We gaan met hen in gesprek om antwoord te vinden op de vraag “Wat kunt u nog doen?”. Het doel hiervan is om te kijken op welke manier de rol van de familie steeds beter, en daar waar mogelijk ook steeds meer, in te passen is in het dagelijkse ritme van de bewoners. Niet alleen op het welzijnsvlak, maar ook bijvoorbeeld hulp bij ADL. Daarnaast kijken we kritisch naar het aanbod voor de bewoners, dat willen we veel meer afstemmen op ieder individu, in plaats van activiteiten organiseren voor de hele groep.”

Over werken bij Sensire

“Ik merk dat er binnen de organisatie veel ruimte is voor ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Als team krijgen we de ruimte om te ontwikkelen. We krijgen écht de ruimte om samen te ontdekken, om levenslang te leren en om dingen bespreekbaar te maken. Hierin worden we gesteund en gestimuleerd door verschillende collega’s. Voor mij persoonlijk is dat bijvoorbeeld de Coördinerend Cluster Verpleegkundige. Zij is mijn sparringpartner om de ideeën om het welzijn van de bewoners te bevorderen verder te brengen. Zowel op inhoud als binnen de organisatie. Dat is prettig, want mijn functie is relatief nieuw binnen Sensire.”  

Geschreven door: Frans Uffing

Frans Uffing is als coördinerend woonzorgbegeleider werkzaam op één van de leerafdelingen van Sensire binnen de Lunette, Veerpoort.