Sensire lanceert nieuwe woongemeenschap Grachten Promenade voor ouderen
Sensire lanceert nieuwe woongemeenschap Grachten Promenade voor ouderen

Sensire lanceert nieuwe woongemeenschap Grachten Promenade voor ouderen

Zutphen - Op de 3e verdieping van De Lunette in Zutphen start Sensire een nieuwe, kleinschalige woongemeenschap. De Grachten Promenade biedt ouderen de mogelijkheid om hun nieuwe thuis te maken en te genieten van hun oude dag. Samen met familie, naasten en samenwerkers wordt invulling gegeven aan het leven, wonen en zorg. 

Mensen moeten niet alleen, maar willen vooral ook langer thuis blijven wonen, in hun eigen omgeving. En willen daar graag zelf regie behouden en zelfredzaam zijn. Zelfredzaam met behulp van de mensen om hen heen, zoals van familie, vrienden, mantelzorgers en andere naasten. Toch komt er soms een moment dat het thuis écht niet meer gaat. Dan kan de bewoner terecht bij Sensire, de Grachten Promenade.

Hier blijven de bewoners zelf, samen met hun familie, vrienden, mantelzorgers en andere naasten verantwoordelijk voor het dagelijks leven van de bewoner. Als het nodig is kunnen de medewerkers van Sensire hulp en ondersteuning bieden. De medewerkers van De Grachten Promenade noemen wij daarom, net als de vrijwilligers en naasten, ‘samenwerkers’. Je werkt samen met bewoners én familie, vrienden, mantelzorgers, andere naasten en vrijwilligers om een fijn thuis voor de bewoner te maken. 

Jouw rol als samenwerker

Als samenwerkers samen verantwoordelijk zijn voor het dagelijks leven van de bewoners betekent ook wat voor jou. Als professional van Sensire ben je onderdeel van deze gemeenschap en als het ware een coach van de bewoner en zijn omgeving. Pas als alle opties, inclusief ondersteuning met behulp van technologie, geprobeerd zijn kom jij in actie. In overleg met de bewoner (en familie, vrienden, mantelzorgers en andere naasten) maak je afspraken welke dingen er overgenomen gaan worden. Dit betekent niet automatisch dat je zélf de dingen gaat overnemen, het gaat er vooral om dat je het regelt voor hen. Zo draag je er aan bij dat de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig blijven en regie behouden. En maken jullie samen van de oude dag een nieuwe dag.

Hier ga je aan de slag

Op de Grachten Promenade staat eigenlijk nog niets vast. In samenwerking en samenspraak met de bewoners, familie, vrienden, mantelzorgers, andere naasten en vrijwilligers ga je aan de slag met het faciliteren en creëren van een leefomgeving. Je begint als ware met een blanco vel. Dit vraagt wat van jou. De omgeving waar je komt te werken kan soms best chaotisch zijn, zeker in het begin, maar daarom juist uitdagend. Die uitdaging vind je op verschillende vlakken.

Bijvoorbeeld in de houding die van je wordt gevraagd: coachend, analytisch en/of observerend én vanaf de zijlijn. Op basis van wat je ziet onderneem je actie. Maar ook het mede vormgeven van een prettige leefomgeving, samen met de andere samenwerkers, zijn onderdeel van de omgeving waar je terecht komt.

Over de bewoners

Op de Grachten Promenade wonen met name bewoners met het ‘Volledig Pakket Thuis’ (VPT). Dat is een 'pakket zorg en diensten' voor mensen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Ze huren allemaal een eigen appartement en behouden bijvoorbeeld hun eigen huisarts en behandelaren.

Interesse?

Hebben we jouw interesse gewekt om onderdeel te worden van deze woongroep? Misschien heb je nog legio vragen die in je opkomen? Of wil je gewoon een kijkje komen nemen om te ervaren of deze afdeling iets voor jou is? Kom dan naar onze informatiemiddagen op 5 april van 12.00-16.00 uur en op 11 april van 16.00-20.00 uur. Aanmelden hiervoor is niet noodzakelijk.

Wil je graag een bijdrage leveren, maar dan in een andere rol? Sensire zoekt ook twee vrijwilligers die het interessant en leuk vinden om mee te bouwen aan deze nieuwe woongemeenschap. 

Geschreven door: Communicatie Sensire