Vakantiewerk: Ervaring opdoen én genoeg tijd (en geld ;) ) om leuke dingen te doen
Vakantiewerk: Ervaring opdoen én genoeg tijd (en geld ;) ) om leuke dingen te doen

Vakantiewerk: Ervaring opdoen én genoeg tijd (en geld ;) ) om leuke dingen te doen

Vakantiewerk bij Sensire

Ervaring opdoen én genoeg tijd (en geld ;) ) om leuke dingen te doen

Julia Groot Jebbink doet vakantiewerk bij Sensire én is inmiddels verzorgende bij Sensire De Lindenhof in Vorden. Julia: “Vakantiewerk bij Sensire is proeven aan het vak, ‘meteen voor het echie’, kijken welke afdeling bij je past, ervaring opdoen, mensen blij maken, serieus werken maar ook tijd voor gezelligheid, (doorgroei)mogelijkheden en natuurlijk: goed verdienen om ook leuke dingen te doen.”  

Het echt zelf doen!

“Ik doe een BOL-opleiding niveau drie en toen ze voor de zomer vroegen of ik vakantiewerk wilde doen zei ik meteen ja, want ik zocht nog wel wat om ervaring op te doen en natuurlijk om wat geld te verdienen”, vertelt Julia. “Ik heb het erg naar mijn zin gehad. Ik kon steeds meekijken met alle handelingen. En dat niet alleen: je bent als vakantiekracht niet boventallig zoals een stagiair, dus je maakt vanalles mee waarbij je meteen zelf kunt handelen. Je maakt alle situaties in de zorg mee. Zoals het bellen met naasten om dingen af te stemmen of mensen gerust te stellen bij een vervelende situatie. Je mag het echt zelf doen. Ook in het samenwerken met andere zorgverleners zoals een arts. Hij komt dan echt bij je van: ‘Ja, zeg jij het maar,’ om te vertellen over de gezondheidssituatie van een bewoner”, vertelt Julia.

“Al was het niet alleen maar serieus hoor, er was ook tijd voor gezelligheid en ouwehoeren. Met collega’s en natuurlijk met de bewoners. Ik houd ervan mensen blij te maken en daar krijg je ook een heleboel dankbaarheid voor terug.”

Hang jij de slingers op bij onze bewoners of klanten?

Vakantiewerk bij Sensire is:

  • Proeven aan het vak: je maakt vanalles mee
  • Meteen voor het echie: je mag meteen handelen
  • Een kijkje in de keuken: welke afdeling past bij mij PG, somatiek of wijkzorg?
  • Ervaring opdoen: mooi meegenomen voor verdere carriere.
  • Flexibel werken betekent ook: tijd om leuke dingen te doen en te stappen.
  • Mensen blij maken en daar dankbaarheid voor terugkrijgen
  • Verdient goed
  • Serieus werken maar ook tijd voor gezelligheid

Dus: hang jij de slingers op bij onze bewoners op onze locaties of klanten in de wijk?

Flexibel werken en ervaring opdoen

“De ervaring die je als vakantiekracht opdoet neem je meteen mee tijdens je stage en tijdens je werk. En dat staat natuurlijk mooi op je cv. Ook kun je door vakantiewerk te doen kijken of een bepaalde afdeling bij je past. Ik ben zelf begonnen op een afdeling somatiek en deed vakantiewerk op een PG-afdeling. Hier had ik bewust voor gekozen om te kijken of het wat voor me is. En dit bleek helemaal mijn afdeling te zijn. Er zijn wat dat betreft veel mogelijkheden, als je het maar aangeeft in je team. En na mijn vakantiewerk kon ik in hetzelfde team blijven werken, dat was wel fijn."

"Ook wat betreft de werktijden is het flexibel. Over het algemeen kon ik de uren die ik werkte namelijk zelf bepalen, natuurlijk in afstemming met collega’s in het team. Op sommige dagen was ik om 14.00 uur klaar en dan heb ik toch 7 uur gemaakt. Hierdoor had ik ook genoeg tijd om leuke dingen met vrienden te doen en na mijn dienst te zeggen: ‘Joe, ik ga stappen!’ En natuurlijk verdiende het ook erg lekker, zodat ik tenminste geld had om te stappen of op vakantie te gaan,” zegt Julia lachend.

Geschreven door: Julia Groot Jebbink, vakantiekracht en verzorgende

Vakantiekracht en verzorgende bij Sensire De Lindenhof in Vorden