Van routes naar diensten: een positieve verandering in meerdere opzichten
Van routes naar diensten: een positieve verandering in meerdere opzichten

Van routes naar diensten: een positieve verandering in meerdere opzichten

Sinds begin dit jaar zijn veel teams van routes naar diensten gegaan en er is veel veranderd in positieve zin, heeft Annet Denkers zelf mogen ervaren. Annet is werkzaam als Verzorgende IG in Vorden en heeft veel positieve veranderingen gezien. Door te werken in diensten hebben medewerkers meer keuzevrijheid en regie gekregen op hun beschikbaarheid en de invulling van hun werk. 

Je ziet en spreekt elkaar écht

“Doordat routes naar diensten zijn gegaan, zie en spreek je elkaar vaker. Je hebt vaker samen pauze, eet samen en dan kom je tot gesprekken waar je anders misschien niet op was gekomen. Dan kom je bijvoorbeeld tot gesprekken over elkaars privéleven, waardoor je meer inzicht krijgt in de beweegredenen op het werk van je collega’s. Zo begrijp je bijvoorbeeld waarom een collega niet zo vaak diensten op kan vangen, omdat die collega bijvoorbeeld jonge kinderen thuis heeft. Zo houd je rekening met elkaars privéleven en ontstaat er een fijnere werksfeer. Op deze manier praat je écht mét elkaar. Een mooie ontwikkeling als je het mij vraagt.”

Een positieve werkomgeving creëer je met elkaar

Annet draagt graag bij aan een fijne werkomgeving. “Het hoeft niet groot te zijn om saamhorigheid te creëren, het zit ‘m in de kleine dingetjes. Elkaar zien, naar elkaar omkijken en respect voor elkaar hebben.”, vertelt Annet. “Het zit ‘m in een: ‘Hoe was je vakantie?’ of een ‘Hoe gaat het met je?’ of een ‘Wat fijn dat je dat zo doet!’ Je zorgt samen voor de klanten, maar ook voor elkaar. Een positieve werkomgeving creëer je niet alleen, maar met elkaar. Door in diensten te werken kom je sneller en makkelijker aan je uren. Je draait langere diensten, waardoor je vaker een dag vrij bent en minder gebroken diensten hebt. Dat is super fijn.”

Bijdragen aan werkomgeving waarin iedere collega zich prettig voelt

In de overgang van routes naar diensten heeft Annet niet alleen positieve veranderingen in haar werkervaring ervaren, maar ook een waardevolle verschuiving in de dynamiek tussen collega's. Haar verhaal vertelt niet alleen de toename van flexibiliteit, maar benadrukt ook het belang van menselijk contact binnen het team waardoor er respect en begrip voor elkaars persoonlijke omstandigheden ontstaan. Zo blijft Annet, samen met haar collega's, bijdragen aan een werkomgeving waarin iedere collega zich prettig voelt.

Geschreven door: Annet Denkers

Annet is werkzaam als Verzorgende IG in Vorden.