Vertrouwen geven en krijgen, dat geeft energie!
Vertrouwen geven en krijgen, dat geeft energie!

Vertrouwen geven en krijgen, dat geeft energie!

Leren en ontwikkelen is een belangrijke pijler bij Sensire, niet alleen voor collega’s, maar juist ook voor studenten van verschillende zorgopleidingen en zij-instromers. Twee keer per jaar worden een groot aantal stageplaatsen en opleidingsplekken gesteld voor zowel wonen met zorg als wijkzorg. Tanja Linthorst (22 jaar) is een van onze collega’s die de mogelijkheid tot het volgen van een BBL-opleiding via Sensire met beide handen heeft aangegrepen.

Tanja is sinds 2015 werkzaam bij Sensire in de gemeente Twello. Tijdens de BOL-opleiding tot verzorgende IG is Tanja gestart als flexkracht om de opgedane kennis direct in de praktijk te brengen. ‘Ik heb er voor gekozen om tijdens de vakantieperiodes en weekenden als bijbaan direct in de zorg te gaan werken in plaats van in de supermarkt of de horeca. Op deze manier kon ik langzaam maar zeker in het werk rollen. Ik leerde de klanten in Twello en omgeving kennen, mijn collega’s en de werkwijze van Sensire. Een leerzame ervaring voor mij. Al snel merkte ik dat ik het werk als Verzorgende IG in de wijk goed bij mij past. Het is iedere keer weer afwachten wat je achter de voordeur aantreft, dat maakt voor mij het werk afwisselend, uitdagend en soms ook een beetje spannend. Zes maanden na het afronden van de VIG-opleiding heb ik gesolliciteerd op een van de BBL-plekken voor de opleiding Verpleegkundige niveau 4 die Sensire beschikbaar stelt. De belangrijkste reden voor mij was dat ik merkte dat ik mijzelf verder wilde ontwikkelen. Niet alleen vakinhoudelijk, maar ik heb ook persoonlijke leerdoelen voor mijzelf. Ik probeer er echt aan bij te dragen dat mijn klanten, daar waar mogelijk, weer een stuk zelfstandiger worden. Om dat te bereiken moet ik soms, op een positieve manier, streng zijn tegen de klant. Dat vind ik wel eens lastig, want bij mij staat de eigenwaarde van de klant voorop. Stapje voor stapje kijk ik met de klant naar de mogelijkheden. Als we een doel bereikt hebben, merk ik dat dit mij voldoening geeft en de klant steeds een beetje meer zelfvertrouwen krijgt, dat is mijn drive veer om door te zetten.’

Tanja volgt de BBL-opleiding via het Graafschap College. 1 dag in de week zit ze in de schoolbanken, 24 uur per week werkt ze in de wijk in Twello en daarnaast moeten thuis verslagen en opdrachten gemaakt worden. Het eerste jaar van de opleiding is voorbij gevolgen. Belangrijkste aandachtspunt voor Tanja is tijdig beginnen met de opdrachten en goed plannen. ‘Ik weet van mijzelf, dat ik in het verleden wel eens te laat met opdrachten en verslagen begon. Daardoor raakte ik gestrest en werd het niks. Nu ik een goede balans heb gevonden tussen werken, leren en privé heb ik meer rust en is alles op tijd af. Natuurlijk is de combinatie soms best wel pittig, maar ik weet waar ik het voor doe en dat motiveert iedere keer weer’, vertelt Tanja. ‘Vanuit de opleiding wordt duidelijk en tijdig aangegeven wanneer welke opdrachten af moeten zijn, daar werk ik naartoe. Vanuit Sensire word ik begeleid door een werkbegeleider. Samen stellen we de leerdoelen op, ontvang ik feedback en hebben we het over hoe het met mij gaat en of ik nog tegen dingen aanloop. Bij problemen kan ik ook altijd nog terecht bij mijn praktijkopleider Mirjam. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk feedback te vragen aan collega’s, de ervaring die zij hebben, is voor mij heel erg waardevol. Een van mijn leerpunten is nog wel om ook feedback te geven collega’s. Ik vind dat lastig omdat ik nog jong ben en niet zoveel ervaring heb en wil voorkomen dat ze bijvoorbeeld denken dat ik twijfel aan hun kennis en kunde. Het geven van feedback is dan ook een belangrijk leerdoel, ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen, ik doe immers iedere dag weer meer ervaring op.’

Na het afronden van de opleiding gaat Tanja in ieder geval eerst werkervaring op doen in de wijk. Misschien dat ik dan nog wel wil doorstuderen, maar dat weet ik nog niet zeker. Ik bekijk het stap voor stap.

Op zoek naar een leuke en uitdagende baan of opleidingsplek bij Sensire? Op onze website vind je de actuele vacatures. Je kan ook direct contact opnemen met onze recruiters via whats app, chat of werving@sensire.nl.

Foto Tanja Linthorst
Tanja Linthorst Verpleegkundige

Vertrouwen geven en krijgen, dat geeft mij energie. BIG-nummer: 79.925.956.330