Waardering, regie en vrijheid geven mij vertrouwen
Waardering, regie en vrijheid geven mij vertrouwen

Waardering, regie en vrijheid geven mij vertrouwen

Waardering, regie en vrijheid, dat laatste weliswaar binnen de kaders, zijn voor Anne drie belangrijke aspecten in haar werk. In haar functie als teamverpleegkundige bij Sensire Pelgrimhof heeft ze beiden gevonden. “Bij Sensire staan deze drie aspecten hoog in het vaandel, zowel voor bewoners als voor mij en mijn collega’s. Dat voelt goed!”

Anne heeft al tijdens haar opleiding kennis gemaakt met de ouderenzorg, toch is ze haar werkende carrière gestart in een andere sector, te weten de gehandicaptenzorg. “De zorg zit in mijn bloed, in de basis maakt de groep waarmee ik werk mij niet heel erg veel uit. De organisatie waar ik werk echter wel! Na een paar jaar merkte ik dat ik meer in mijn mars heb en ik wil graag uitgedaagd blijven worden, anders wordt het voor mij saai. De versnelde hbo-V opleiding gaf mij de uitdaging die ik zocht, met name door de verbreding van mijn blik. De opgedane kennis en vaardigheden wilde ik na het behalen van mijn diploma graag in de praktijk brengen. Overstijgende taken en organisatie-breed kijken en denken horen daar bij.”

VERPLEEGKUNDIGE EN MEER!

Na een sollicitatiegesprek en een dag meelopen op de Pelgrimhof is Anne gestart als teamverpleegkundige. “Deze functie is op mijn lijf geschreven: het is een mooie combinatie van verpleegkundige werkzaamheden en overstijgende taken zoals het coachen en begeleiden van het team. Ik krijg vanuit Sensire het vertrouwen en alle ruimte om binnen de gestelde kaders mijn werk in te delen en het team te runnen. De Sensire werkomgeving is voor mij ideaal, ik kan hierin optimaal functioneren en mij richten op de mensen waar ik het samen met mijn collega’s allemaal voor doe: onze bewoners van Pelgrimhof.”

Anne en haar team staan dag en nacht klaar voor de bewoners en hun familie. “Het is voor ons erg belangrijk om niet alleen een goede band op te bouwen met de bewoners, maar ook met de familie. Uiteindelijk moeten zij ook het vertrouwen hebben dat vader en/of moeder bij ons in goede handen is. Gelukkig ervaren we dat dit vertrouwen er is. Naast complimenten ontvangen we van de familie ook aandachtspunten. Dat kan alleen als er wederzijds respect en vertrouwen is. Natuurlijk gaan we hier mee aan de slag.”

ZONNIGE TOEKOMST

“Ik zie mijn toekomst bij Sensire zonnig tegemoet. Ik ben het type dat geprikkeld en uitgedaagd moet blijven, die mogelijkheden zijn er volop. Daar heb ik zelf regie op heb ik onlangs ook weer gemerkt. Sensire heeft een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden op het gebied van Leren en Ontwikkelen, je hebt daarin zelf de regie. Ik krijg nu de mogelijkheid om een specialistische opleiding (geriatrie gerontologie) te gaan volgen. Super fijn dat dit kan!”

JE BENT NIET ALLEEN VERPLEEGKUNDIGE

Tot slot wil Anne nog graag wat kwijt over de functie van verpleegkundige bij Sensire: “Ik kan het echt iedereen aanraden om als verpleegkundige aan de slag te gaan in een instelling zoals 1 van de woonzorgcentra van Sensire”, vertelt Anne enthousiast over het dagelijks reilen en zeilen. “Er wordt veel meer van je gevraagd dan alleen het uitvoeren van medische handelingen. Als een bewoner aangeeft klachten te hebben of je signaleert zelf iets, dan wordt er ook van je verwacht dat je zelf beslist wat je gaat doen om er vervolgens naar te handelen. Je medische kennis verbreed je hierdoor in rap tempo. Daarnaast heeft het sociale aspect binnen Sensire een groot aandeel in je dagelijkse werk. Je biedt de bewoners het gevoel van thuis. En niet alleen de bewoner, maar je wil ook familie en naasten het gevoel geven dat ze, net zoals vroeger, bij vader of moeder op bezoek komen voor een kop koffie. Het mooiste is als ze daarna ook nog even helpen met de vaat, dan weet je dat we het goed hebben gedaan”, vertelt Anne met een lach.

Op zoek naar een leuke en uitdagende baan bij Sensire als teamverpleegkundige? Op onze website vind je de actuele vacatures. Je kan ook direct contact opnemen met onze recruiters via whats app, chat of werving@sensire.nl.

Foto Anne ter Locht - Rensen
Anne ter Locht - Rensen Coördinerend verpleegkundige

Anne ter Locht - Rensen, coördinerend verpleegkundige De Pelgrimhof in Gaanderen BIG-nummer: 9.914.561.630