Zorgorganisaties Sutfene en Sensire samen verder
Zorgorganisaties Sutfene en Sensire samen verder

Zorgorganisaties Sutfene en Sensire samen verder

ZUTPHEN/VARSSEVELD - Zorgorganisaties Sutfene en Sensire gaan vanaf 15 september als één organisatie samen verder onder de naam Sensire. Met het samenbrengen van kennis en expertise ontstaat er een robuuste basis voor innovatieve, kwalitatieve en toekomstbestendige zorg in de regio. 

Goede en persoonlijke zorg leveren, nu en in de toekomst: dat motiveerde Sensire en Sutfene eind vorig jaar om een fusie van beide organisaties in gang te zetten. “Een grote groep Nederlanders krijgt in de komende jaren behoefte aan zorg”, stellen bestuurders Ben van Gent, Maarten van Rixtel en Renée Wilke. “Oost-Gelderland is een van de snelst vergrijzende regio’s van Nederland. Daarbij komt dat onze nieuwe klanten ook andere verwachtingen hebben van zorg, en dat het aantal beschikbare zorgprofessionals de komende jaren gaat afnemen. Dan helpt het als we onze kennis en kunde zo bundelen dat zorgprofessionals en klant daarvan profiteren.”

Sutfene is in de regio Zutphen een grote aanbieder van verpleeghuiszorg, dagbesteding en revalidatie. Daarbij wordt intensief samengewerkt met andere zorgaanbieders, verklaart bestuurder Ben van Gent. “Door met Sensire één nieuwe organisatie te vormen, kunnen we nog beter inzetten op preventie en het verbeteren van de zorg die klanten vanuit verschillende zorgverleners ontvangen.”

Na goedkeuring van overheid en andere betrokken instanties vormen de beide organisaties vanaf september 2020 één organisatie. Voor de zorg aan bewoners en klanten heeft de fusie geen gevolgen. Bij zowel Sutfene als Sensire is de afgelopen jaren geïnvesteerd in de zelfstandigheid en deskundigheid van zorgteams. “De fusie geeft onze teams nog meer mogelijkheden om van elkaar te leren en samen te vernieuwen”, aldus Wilke.

De afgelopen maanden is er gewerkt aan een samenvoeging van ondersteunende afdelingen en wordt er in fasen afscheid genomen van Sutfene als organisatienaam. Daarbij krijgen unieke Sutfene activiteiten als ‘verpleeghuis zonder deuren’, revalidatiediensten en lokale samenwerking een duidelijk zichtbare plaats binnen het nieuwe Sensire. Ook krijgt de eigenheid en identiteit van de verschillende verpleeghuizen extra accent.

De nieuwe organisatie biedt zorg aan ca. 1.300 bewoners, revalidanten en klanten dagbesteding en -behandeling, met verpleeghuizen en revalidatiecentra in Oost-Gelderland. Ook bedient Sensire op jaarbasis ca. 13.000 klanten in wijkverpleging en gespecialiseerde zorg aan huis. Onder de naam Yunio ontvangen kinderen en ouders begeleiding bij opgroeien en opvoeden. Ruim 4.000 medewerkers en 1.300 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor gezondheid en zinvol leven voor klanten, revalidanten en bewoners, vanuit de visie ‘Leven zoals u wilt’.  

Geschreven door: Communicatie Sensire