Den Ooiman somatiek
Den Ooiman somatiek

Den Ooiman somatiek

Den Ooiman, somatiek
(Clematis, Klimop of Oleander)
Groot Hagen 6
7009 AM Doetinchem

Den Ooiman heeft een speciale wooneenheid die geheel gericht is op mensen met parkinson en daarnaast twee somatische afdelingen. De somatische afdelingen zijn bedoeld voor een tijdelijk of permanent verblijf, vaak na een periode van revalidatie of in afwachting van een plek in een zorgcentrum. Clematis heeft 20 bedden en Klimop bestaat uit twee etages met samen plaats voor 32 mensen.

De Oleander is geheel ingericht op de specifieke wensen en behoeften van mensen met parkinson. Zo is er helder licht en een omgeving die zo min mogelijk prikkels geeft, zodat mensen met parkinson er de rust ervaren die ze nodig hebben.

In de gezamenlijke huiskamer speelt zoveel mogelijk het dagelijks leven af. De krant lezen, een spelletje doen, televisie kijken, samen koken en eten.

Het huis biedt een fijne sfeer, veiligheid en goede zorg; de familie kan het contact en de extra activiteiten bieden die het welzijn van de bewoner vergroten. Den Ooiman beschikt eigenlijk over alle faciliteiten die nodig zijn om zoveel mogelijk aan te sluiten bij het leven zoals onze bewoners dat gewend zijn.